Highlights – kvartsfinal 1, Europa League – Lyon 0-1 Juve

Juventus reste till Frankrike för att möta Olympique Lyonnais för första gången någonsin och det handlade om den första kvartsfinalmatchen i Europa League och the road to Juventus Stadium!

Första halvlek bjöd inte på många chanser och skönspel och egentligen hotade Juve bara med ett friläge som Tevez tyvärr inte lyckades förvalta. Buffon på andra sidan var Superman som vanligt och såg till att Juve inte släppte in trots att Lyon fick ett fint läge. Bonny hade i den första halvleken spelat hela 70 bollar och Pirlo bara 30… det visar väl vem som var markerad och vem som istället bar ansvaret?

I den andra halvleken såg det tufft ut och Lyon fick ett flertal efterföljande hörnor och frisparka vilket gav en nästan 10 minuters pressperiod på Juve. Buffon räddade enda läget som uppkom och det visar väl hur pass stabil backlinjen var… 10 minuters press men ett enda läge som dessutom var ett långdistansskott efter en frispark. Denna period gick förbi utan någon skada och Juve började ta över. Tevez avslutade men det var även det sista han gjorde då han fick känningar och fick utgå. Mirko in och Juve pressade på mer och mer.

Osvaldo hade inte en bra dag och Conte valde att sätta in Giovinco, vilket verkligen visade sig vara ett lyckligt drag då Seba var överallt och nästan vände ut och in på sina motståndare. Fler chanser skapades, men det var svårt att komma till riktiga avslut. Då kom hörnan och Pirlo slog den kort Claudio slog in den, Pogba tog emot och avslutade, bollen studsade… kom till… Bonny, som tryckte upp den i nättaket!!!

Bortafansen exploderade av glädje och vi i TV-soffan fick jubla… 1-0 Juventus i den 85:e minuten och då Buffon i sin totalt 700:e klubblagsmatch fick hålla nollan denna kväll så slutade matchen precis så. Nu står Juventus med ena foten i semifinal!

TV4 Sport bjuder på Bonnys stänkare som avgjorde matchen:

I de sju första minuterna av klippet nedan går TV 4-studion igenom det mesta från matchen:

Nästa match spelas i ligan mot Livorno och om precis en vecka är det dags för andra kvartsfinalen som spelas på Juventus Stadium!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham