Highlights – Gruppspelsmatch 3, Champions – Real 2-1 Juve

Juventus förlorade för första gången någonsin med Conte vid rodret en andra gång i rad. Laget bjöd på en fin insats och var spelmässigt mycket bättre än ett passivt Real i första halvlek. Problemet med den bristande koncentrationen i början av matcherna kvarstår dock och Juve släppte in redan efter fyra minuter. Att hämta upp var starkt, men det dröjde inte länge innan domaren blåste straff till Real i en situation som långt ifrån alla domare hade blåst straff på. Juve var nära att kvittera redan innan halvlekens slut, men hade inte marginalerna med sig. I den andra halvleken kom Juventus in med en helt ny motivation, men det dröjde knappt tre minuter innan Giorgio Chiellini blev utvisad för vad domaren ansåg var en frilägesutvisning. Hur Ronaldo hade fritt läge när Chiellini hade full kontroll på bollen återstår som en obes. En armbåge fanns där absolut inte, utan en arm som knappt nuddar vid Ronaldos haka. Men domaren tog sitt beslut, det blev ett rött kort och man kan säga att matchen slutade där. Benzema missade ett friläge och Juventus missade ett par chanser, men 2-1 stod sig och Juventus Championsdrömmar är verkligen i riskzonen nu.

Idag så bjuder Mr Superfly på video med målen och lite annat. Kommentator är Enrico Zambruni från Juventus TV samt Claudio Zuliani från Mediaset.

Highlights med kommentering av Zambruni:

De kontroversiella situationerna med kommentering av Zuliani:

En annan incident som har diskuterats flitigt efter matchen och som många fans på internet har valt att parodiera är incidenten där Vidal skjuter i gräset och därefter vill ha straff. Expertkommentatorer runt om i världen skrattade, medan andra inte granskade noga utan bara ansåg att Vidal filmade. De som granskade situationen var bland annat Fabio Caressa i SKY-studion samt flera andra i bland annat Championsstudion i Canale 5. Granskningarna visade att Illaramendi slår Vidal på hälen exakt innan skottet avlossas. Det medför till att foten inte når bollen utan skjuter i gräset varvid Vidal självklart faller. Repriserna visar även hur Vidal pekar på motståndaren och säger till domaren vad som hänt. Domarna missade situationen och ingen straff gavs. Döm själv:

Juventus förlust väger tungt och den var aningen orättvis. I slutändan är det tidiga målet vad som avgör. Juventus har släppt in mycket enkla mål i början av matcherna och det är en vana som måste brytas om man vill komma långt. Juve får resa sig genom att fortsätta spela som i den första halvleken mot Real men bjuda på ännu mer skärpa bakåt.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham