Landslagskollen – Pogba måldebuterar, Buffon historisk och Isla börjar komma i form!

Martin Caceres och Mirko Vucinic skadades och kom tillbaka till Vinovo efter första omgången. Därmed blev det 10 spelare kvar av 12 som skickats på landslagsuppdrag. Asamoah var inte heller med Ghana idag i Japan så totalt blev det 9 spelare på landslagsuppdrag.

Majoriteten av spelarna, nämligen Super-Gigi, Bonucci, Chiellini, Pirlo och Ogbonna fick representera Italien på Juventus Stadium för första gången någonsin när Buffon tangerade Cannavaros tidigare rekord på 136 matcher och Gli Azzurri kvalificerades för första gången någonsin med två omgångar kvar. Efter en otroligt snygg kontring så gjorde Kozak 0-1 till gästerna Tjeckien. Nedved visade bara ett poker-face uppe på VIP-läktaren. Balotelli missade fyra solklara lägen och verkade mycket frustrerad när han drog på sig ett väldigt onödigt kort, men i andra halvlek skulle det släppa. Tidigt så nådde en hörna Giorgiones panna och strax därefter hördes vrålet från King Kong… 1-1 och Juventus Stadium drog igång igen. Kort därpå ordnade Balotelli en straff som han givetvis tog själv och 2-1 var resultatet som stod sig matchen ut. Gigi hyllades stort av fansen och alla var glada över att ha fått en biljett ner till Brasilien i sommar!

Highlights Italien 2-1 Tjeckien:

Schweiz var mycket revanschsugna i Norge efter att ha tappat en 4-1 ledning mot Island till 4-4. Super-Licht spelade självklart 90 minuter som högerback och Schweiz vann med 2-0 efter två mål av mittbacken Schar!

Målen Norge 0-2 Schweiz:

Paul Pogba fick inte spela när hans Frankrike misslyckades att göra mål och bara fick med sig ett mållöst resultat mot Georgien. Men mot Vitryssland var det dags att vara med från start och att få 90 minuter. Deschamps mannar låg under med 1-0 och hämtade upp och kom i underläge igen. 2-1 till Vitryssland med ungefär 30 minuter kvar såg tungt ut… men Frankrike reste sig, och det gjorde de ordentligt. 3 mål och 2-4 blev resultatet där sista målet som satte spiken i kistan faktiskt gjordes av Pogba själv!

Highlights Vitryssland 2-4 Frankrike:

Arturo Vidal och Mauricio Isla spelade i mitten, respektive på högerkanten i 90 minuter i Chiles fantastiskt utförda match där de nästan vann mot Spanien i Stade de Genève. Eduardo Vargas stod för två mål som var assisterade av Isla respektive Vidal när Chile tog ledningen två gånger om, men Spanien utjämnade på stopptid för att rädda matchen och inte förlora. Det som var extra roligt att se var att Mauricio verkligen hade en fin insats. Hög press, fina bollar och mycket spring

Målen Spanien 2-2 Chile:

Nu beger sig alla tillbaka till Juventus för att dra igång preparationerna inför Serie A och tredje omgången mot Inter borta.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham