Landslagskollen – Hur har det gått för Juvespelarna?

Martin Caceres spelade med sitt Uruguay som vänsterback i 78 minuter på bortaplan mot Japan. Uruguay ledde med 4-2 med 12 minuter kvar när Juvespelaren blev utbytt och det var även slutresultatet.

Highlights Japan 2-4 Uruguay:

Montenegro och Mirko Vucinic besökte Vitryssland. Vitryssland tog ledningen efter 16 minuter genom en straff, men Juventusanfallaren Mirko som visat en fin form under senaste vänskapsmatcherna slog in kvitteringsmålet efter 62 minuter. Matchen slutade 1-1 och Vucinic fortsätter att visa varför han är Montenegros kapten och landets mest framgångsrika spelare någonsin.

Vucinics mål:

Chile fullständigt pulvriserade Irak och det var bara ett lag på plan när vänskapsmatchen i Köpenhamn slutade med hela 6-0! Arturo Vidal och Mauricio Isla var med från start och hade väl genomförda matcher båda två.

Målen från första halvlek (5 st) Chile 6-0 Irak:

Matchen mot Turkiet inleddes dåligt av Kwadwo Asamoahs Ghana som låg under med 2-0 i halvlek. Men Ghana tog tag i taktpinnen igen och stjärnan Asamoah Gyan reducerade i minut 62 och lyckades slå in kvitteringen efter ytterligare 14 minuter. Matchen slutade 2-2 efter den fina upphämtningen i andra halvlek.

Highlights Turkiet 2-2 Ghana:

Italia ställde upp med Buffon, födelsedagsbarnet Chiellini och Marchisio från start mot Argentina. Ett enkelt misstag av De Rossi (som spelade i en ovan position som mittback i en fyrbackslinje) kostade Italien ett 0-1 underläge när Higuain inte gjorde några misstag. Marchisio hade ett gyllene läge att kvittera, men halvlek slutade 0-1 och egentligen var Argentina närmare 0-2. I halvleksvilan bytte Prandelli lite spelare och ut gick Marchisio medan0 Insigne kom in för att ge mer fart framåt, men efter 48 spelade minuter blev det 2-0 till Argentina som slog till genom den inbytte Ever Banega. Marchetti kom in för Buffon efter 9 spelade minuter i andra halvlek och Buffons match nummer 134 i Gli Azzurri blev alltså mindre lyckad trots att han inte alls kan belastas för målen. Bara en minut efter bytet kunde det ha blivit 0-3 men Marchetti räddade Higuains retur från bara en meter på mållinjen. En otroligt dålig inledning av andra halvlek ändrades delvis när Diamanti kom igång. Han och Chiellini stod för en del farligheter, men med mindre än 20 minuter kvar kom Italien inte närmare än en ribba och ett korrekt avvinkat offsidemål av Aquilani. Men med 15 minuter kvar av ordinarie tid slog Napolispelaren Lorenzo Insigne (som ju Prandelli valde att ta ut istället för Giovinco) till med en fantastisk höger… 1-2, och Stadio Olimpico di Roma vaknade till liv igen!

Italien ångade på och matchen började se helt annorlunda ut. Italien styrde och ställde och med trebackslinje och hög linje pressade Prandellis mannar och hämtade snabbt tillbaka bollarna. Några halvchanser skapades och man hotade och man fick många hörnor. Tyvärr slogs de bort mycket slarvigt av Insigne och Diamanti. Gli Azzurri tappade lite tempo och Argentina hotade med två skott, Efter en fin rusning och upphämtning av Argentinas målvakt Andujar blev Marchetti testad för andra gången, men han stod för en fantastisk räddning som höll nere siffrorna (är det Juventusformen Marchetti har prickat nu igen inför SuperCoppa mötet?). Fyra minuters tilläggstid gav inget extra och matchen slutade precis som senast i Olimpico med 1-2.

Highlights Italien 1-2 Argentina:

Stephan Lichtsteiners Schweiz stod för en heroisk insats när de spelade mot Brasilien. En lite tråkig incident var när Neymar hoppade in i Licht och Marcelo smällde till honom i huvudet. Neymar fick gult kort och Licht ställde sig upp mer sugen än någonsin på att vinna. Efter halvlek stod det 0-0 mot VM:s värdnation men de nyliga Confederations Cup vinnarna såg sig själv i underläge 3 minuter in i andra halvlek efter att Dani Alves gjorde ett riktigt snyggt självmål. Schweiz fortsatte spela en fin fotboll och skapade fler chanser då de hade 10 skott mot 8 på mål. Matchen slutade 1-0 till Schweiz som fick fira lite med hemmafansen, en härlig moralhöjare för den stora vinnarskallen Licht som nu ställs med sina kamrater i Juve mot sina före detta kamrater i Lazio i SuperCoppa Italiana om fyra dagar.

Highlights Schweiz 1-0 Brasilien:

Fernando Llorente var inte med från start mot Ecuador men efter att Alvaro Negredo gett Spanien ledningen med en otroligt snygg klack så fick Llorente 45 minuter på sig uppe på topp i andra halvlek. Det blev ett mål med Juves spanjor på plan men det var Santi Cazorla som stod för det. Llorente kunde själv ha satt 3-0 i 84:e minuten, men nicken gick strax utanför. Vid ställningen 2-0 så var egentligen sista 30 minuterna av matchen väldigt avslagna och Vicente del Bosque valde att plocka ut sina mest fundamentala spelare och ta hem en komfortabel bortaseger i Sydamerika.

Målen Ecuador 0-2 Spanien:

Pirlo och Bonucci var alltså de enda av alla de 12 spelarna som inte alls fick någon speltid. Det blev totalt 4 vinster 2 kryss och 1 förlust för de sju lagen som representerades av Juventus. Spelarna kommer säkerligen stolta tillbaka till Conte.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham