Juventus 1-1 Everton (6-7 efter straffläggning)

Juventus förlorade sin första match i International Champions Cup 2013 mot Everton och kan därmed som bäst komma femma i turneringen som spelas i USA.

Juventus TV bjuder genom YouTube på highlights. Juventus var det något bättre laget på plan och skapade många chanser. Tim Howard i Evertons mål stod dock för en makalös insats när han höll bland andra Tevez, Vucinic och Marrone utanför målprotokollet. Everton slog till efter att Marrone slarvade bort en boll i mittplan medan Peluso halkade en bit längre ner. Mirallas kom i princip fri och en bakåtrusande Peluso kunde inte hjälpa till mycket när 1-0 stänktes in bakom Storari.

Juventus som då hade haft en fin period med massor av press på Evertons mål tryckte på ytterligare och lyckades kvittera genom en otrolig vänsterbomb av Asamoah. Det slutade dock 1-1 efter fulltid och Juventus förlorade snöpligt efter en straffläggning som kunde avgöras av Pirlo som dock slog dagens sämsta straff. Sista och åttonde straffen missades av Peluso och därmed vann Everton med 7-6.

Bästa Juvespelarna på plan var Ogbonna, Vidal och Asamoah.

Juventus kommer att spela mot förloraren i mötet mellan Real Madrid och La Galaxy i nästa match som spelas den 3 augusti kl 17.00 i Los Angeles och Dodgers Stadium (det blir alltså den 4 augusti kl 02.00 svensk tid).

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham