Highlights – Omg. 8, Serie A – Fiorentina 4-2 Juve

Juventus tog en stabil 2-0 ledning i första halvleken men åkte på första förlusten denna säsong efter att ha missat fyra solklara chanser att öka på till 3-0 eller mer efter halvleksvilan. Med knappt 25 minuters speltid kvar såg det stabilt ut, Juve var farligast trots att de hade en säker ledning och de flesta räknade med en Juvevinst. Sedan hände något historiskt. Fiorentina fick en straff och sedan gjorde de fyra mål på 14 minuter. Montellas mannar vann sin första match mot Juve och det var dessutom Fiorentinas första vinst mot Juve på Artemio Franchi sedan 1998. Juve slogs ner hårt lagom till den tuffa matchen mot Real Madrid på onsdag. Vad som gick fel var solklart, Juve fortsatte att anfalla huvudlöst trots att de först ledde och sedan hade ett kryss. Att anfalla med 8 man och lämna två spelare längst bak mot rättvända spelare i form av Beppe Rossi och Cuadrado straffar sig hårt.

I den första halvleken tillämpade man den korrekta 3-5-2 taktiken som inte gav en chans till motståndarna. Cuadrado kom aldrig förbi sina motståndare. Sedan skapade Juventus mycket framåt och de kunde ha både en stabil defensiv och vara otroligt farliga framåt. Men i den andra halvleken och efter att man släppt in första målet på straff så ändrades allt. Strukturen föll samman, positionsspelet uteblev, spelare gick upp och attackerade huvudlöst och resultatet blev en kollektiv kollaps som kostade Juve en första förlust, Conte hans legendariskt låga förlustprocent och Buffon hans 10 år långa svit i Juvetröjan utan att ha släppt in 4 mål i en och samma match!

Idag så bjuder TV4 på video med målen. Jesper Hussfelt, matchkommentatorn, hejar absolut på Juventus… eller?
Fiorentinas målkavalkad var imponerande, men Juventus har många gånger innan denna match bjudit på liknande prestationer utan något fantastiskt firande av kommentatorer på svensk tv. Neutrala kommentatorer existerar antagligen inte. Men jag vill samtidigt säga stort grattis på din födelsedag Jesper, hoppas att Fiorentina gav dig något extra att fira!

Målen från TV4 Sport Xtra, njut av ”Jesper Hussfelt”-Show:

Tillägg från den 24 oktober: Juventus TV bjuder även de på en video med highlights samt lite exklusiva bilder från tåg- och bussresan till Florens:

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham