Highlights – 8-delsfinal 2, Europa League – Fiorentina 0-1 Juve

Juventus reste till Florens vilket var enda staden i Italien som Juventus åkt till utan att vinna denna säsong. 4-2 vinsten som Fiorentina tog var otrolig och den fanns i minnet på alla Florensbor men Juve kom inte för att se på, utan Contes mannar var bestämda och de kom med motivet att inta den lila borgen och slänga ut Fiorentina från Europa.

Inledningen var inte övertygande och Mario Gomez fick snabbt ett friläge som han dock bommade. Därefter kom Juve allt mer in i matchen och till slut var det en något balanserad match, men där Buffon aldrig hotades medan Juve kom närmare, och närmare ett mål.

Den första halvleken slutade utan några större chanser och det var verkligen en avvaktande match, men i den andra var det mer fart framåt för Juventus. Vidal skulle absolut satt sin nickchans, men Neto var fantastisk. Tevez testade ett par gånger han med och Vidals skott gick utanför. Men så kom det avgörande momentet. Llorente tog emot bollen, vände upp riktigt snyggt och skulle kommit fri, men revs ner strax utanför straffområdet av Gonzalo Rodriguez. Howard Webb tvekade inte, utan det blev andra gula kortet och frisparken gavs.

Juvefansen vaknade ordentligt och Pirlo steg fram. Han tog god tid på sig att få muren korrekt placerad och därefter bjöd han på något mycket speciellt som vi kommer att minnas förevigt. Det var ju Andreas 125:e match i Europacupspelssammanhang och historien börjar bli som en sagolik dröm. Efter avgörandet mot Genoa då Buffon tangerade Zoffs rekord avgjorde Pirlo med en otrolig frispark och denna gång när Buffon gick om Zoff i sin 477:e match i Juvetröjan så såg Pirlo till att avgöra ännu en gång med en fantastisk frispark som dessutom var Pirlos första mål utanför Serie A i Juventuströjan!

Efter det var matchen slut då Juve kunde hålla boll och försöka trycka in tvåan. Neto var bra i lägen mot Tevez och Lichtsteiner och Vidal missade ännu ett gyllene läge. Buffon testades med ett lätt skott från avstånd av Aquilani bara. Webb blåste av efter mer än fyra minuters tilläggstid och Juventus slog ut Fiorentina från Europa!

TV4 Sport Xtra bjuder på den fantastiska frisparken av Pirlo:

Nästa match spelas i ligan mot Catania, men innan det är det lottning klockan 13.00 imorgon då vi skall få reda på vem Juventus möter i kvartsfinalen!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham