Highlights – 16-delsfinal 1, Europa League – Juve 2-0 Trabzonspor

Juventus första match på Juventus Stadium i Europa League och Contes första match någonsin som tränare i turneringen var kanske sämsta matchen för Juve denna säsong. En otroligt dålig insats av Juve som hade dålig positionering och bjöd på slarv samt mycket underliga felpassningar. Men med det sagt så var Juve mycket bättre än motståndaren Trabzonspor som inte hade mycket att säga till om. Totalt skapades 20 chanser och Juves dåliga insats innebar egentligen bara att siffrorna hölls ner ordentligt!

Tevez som var bäst på plan bjöd på flest skott (fem totalt, varav två på mål) men han lyckades inte göra mål i Europa ännu en gång. Han stod istället bakom målen när han chippade bollen i ansiktet på en motståndare vilket lite turligt ställde Osvaldo fri mot målvakten. Pablo som startade sin första match i Juvetröjan gjorde inga misstag utan satte tunnel på målvakten och bollen gick i mål. 1-0 och Osvaldo blev historisk då han med sitt mål blev första målskytten på Juventus Stadium i Europa League. Flera frilägen missades, många solklara lägen slarvades bort och Pogba var mycket aktiv i slutet av matchen. Han var mycket nära med ett stolpskott efter en block av en Trabzonsporspelare. Till slut lossnade det dock. Tevez tacklade snyggt och vann tillbaka bollen, Vidal spelade till Tevez igen som gick hela vägen och släppte inåt mot Pogba som snyggt placerade in i matchens nästsista minut. 2-0 stod sig och Juve fick alltså med sig ett fint resultat till returen.

En sak som var härlig att se var att Juvespelarna inte var nöjda trots vinsten. Det visar på att hungern är där och att de säkerligen kommer att spela upp sig. En annan sak som var härlig var att Buffon äntligen fick hålla nollan i Europa. Det var dock mycket nära då Trabzonspor gjorde ett mål som dömdes bort. Bollen var nämligen precis utanför innan sista passen inåt banan. Starkt av mållinjedomaren att se det.

Idag så bjuder TV4 Sport Xtra på första målet av Osvaldo:

Highlights med tysk kommentator:

Nästa match är Derby della Mole. Då bör vi förvänta oss ett bättre Juve!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham