Fernando Llorente – First Year at Juventus – by Colosimo99

Fernando Llorente var en stor man i Atletico Club. Han var med när den baskiska klubben tog sig till final i Europa League och han bar även sin hemklubb till två ligacupfinaler i Spanien. Med Spanien hade han som en truppspelare varit med och vunnit VM en gång och EM två gånger.

Att han var en TopPlayer fanns där ingen tvekan om och när hans kontrakt skulle gå ut och han valde att inte skriva på så fanns Juventus med Marotta i spetsen där för att övertyga honom.

Juventus lyckades och Il Re Leone kom till Juve. Men behandlingen i sista tiden i hemklubben var hård och han fick nästan ingen speltid alls. Llorente kom i dålig form till Juventus och träningen var nästan för hård för honom. Media började omedelbart spekulera i osanningar som att han var på väg bort och att Conte var missnöjd, men Llorente jobbade på då han litade på Mister Conte.

Llorente liksom de andra nyvärvade spelarna började tala om att de kände sig mycket starkare jämfört med annars efter försäsongsträningen och när Llorente väl hade förstått spelsättet fick han chansen… säsongens första nio matcher gav Llorente bara 161 minuters speltid, men därefter ändrades allt och sakta men säkert har han blivit fundamental då han endast vilas när han behövs mer i en viktigare match.

De som tvivlade på att Fernando var en TopPlayer fick svar på tal när han gjorde två mål mot Real Madrid i Champions och efter att han gjorde fyra mål på tre matcher innan Intermatchen. Totalt har han nu gjort ett mål mindre än Tevez och tillsammans har Juventus nya TopPlayer-duo gjort 23 mål efter lite mer än halva säsongen!

Förra säsongen var det många gånger anfallet som svek Juventus, men i år har det nya anfallsparet verkligen visat vägen i svåra matcher och med totalt 32 poäng har de stått för 27.8 % av Juves totala poäng!

Idag bjuder Colosimo99 på en fantastisk video med några av de bästa stunderna hittills från Fernando Llorentes första år i Juve!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham