Claudio Marchisio – Il Principino – by DylanOthman, JuventusSverige

Inledningen av säsongen var tung för Claudio Marchisio, en tidig skada i supercupfinalen mot Lazio innebar att Juventus egen prins fick kliva av plan. Pogba kom in och var suverän och även när Marchisio kom tillbaka var han inte i formen som innebar en omedelbar startplats i Juventus starka mittfält. Men förtroendet fanns där alltid och mot Cagliari kom så även den avgörande stöten när han avfirade en missil som borrade in sig och som öppnade upp en låst och mycket svår match som Juve med lite otur till och med hade kunnat förlora.

Senaste tiden har han varit med allt mer och mot Chievo blev det exempelvis 90 minuter och ett mål på retur efter en svår frispark av Pirlo som Chievos målvakt Agazzi inte kunde hålla.

Totalt har nu Il Principino fått spela 27 matcher och 1845 minuter. Med två mål har han minst antal mål av Juventus ”Special Four” i mitten (Marchisio, Pirlo, Pogba och Vidal) men det är härligt att se att vår egen Juveson har kommit in mer och att han fått visa framfötterna igen.

Vi Juventus Sverige med videoproducenten Dylan Othman i spetsen bjuder idag genom vår nya YouTube-kanal på en video med vår egen Claudio Marchisio.

Imorgon väntar en stormatch och då får han chansen från start när Vidal är avstängd… mycket hänger på Marchisio som i första matchen med Conte mot just Milan var helt avgörande med två sena mål på Juventus Stadium. Nu är det dags att ta första vinsten på San Siro i Serie A mot Milan med Conte och Claudio kan mycket väl vara mannen som avgör igen!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham