Stephan Lichtsteiner – 2013/14 – by Colosimo99

Colosimo99 bjuder idag på en härlig video med Stephan ”Swiss Express” Lichtsteiner. Han kom tillsammans med Conte till Juventus och är helt klart den bästa ytterbacken som Juventus har haft sedan Zambrotta lämnade i 2006. Efterföljare som Grygera och Molinaro lyckades aldrig fylla det gap som lämnades tomt efter att Zambrotta lämnade. Zebina fanns visserligen och Grosso försökte, men det var aldrig något hållbart. Även svensken Mellberg kom ett tag, men det var svårt att leverera på en relativt ovan position. Marco Motta och den unge Sörensen försökte under Del Neris korta era, men resultatet var inte lyckat trots att dansken imponerade.

Conte kom och med honom kom ändringarna. Licht sattes på högerbackspositionen och det blev succé direkt då han blev första målskytten någonsin på Juventus Stadium i Serie A.

Efter två säsonger har Licht vunnit 2 Scudetti och 2 SuperCoppa Italiana-titlar, han har dessutom kommit till final och semifinal i de två senaste upplagorna av Coppa Italia och i Champions blev det kvartsfinal. Ett fint resultat med facit i hand och hans bidrag var stort då det blev 6320 minuter på 79 matcher i vilka han slog till med 7 mål och 7 assists i. Trots hans väldigt tuffa spelstil har Licht aldrig blivit utvisad i Juventus och det har bara blivit 19 kort, dvs ett snitt på ett gult kort per 333 minuter.

Njut av videon kära läsare.

Grazie Licht, fortsätt som du har gjort. Mot Lazio i Supercupfinalen visade du alla att du är en av världens bästa högerbackar!

Fino Alla Fine!!!
/Riham