Paul Pogba – Unga mannen som fick 9 i betyg!

Paul Pogba…

20 år, men redan världskänd.
20 år, men redan en viktig spelare i Juventus.
20 år, men redan italiensk mästare med Juventus.
20 år, men redan kapten och världsmästare med Frankrikes U20.

Åldern är låg, men meriterna är många… hinder i vägen? Ingenting, absolut ingenting utom han själv är i vägen för hans utveckling. Han kan liksom andra franska mittfältare som Platini och Zidane bli den allra bästa i hela världen i BiancoNeri.

Platinis härligaste citat från 17 maj 1987 i Rai Italia: ”Jag spelade i Nancy för att det var min stad, St Etienne för att det var Frankrikes bästa lag och i Juventus för att det är världens bästa lag.”

Även Michel Platini håller med och Pogba med världskända agenten Mino Raiola vet mycket väl varför de valde Juventus framför Manchester United. Fransmannens transfervärde gick från 3.5 M € till 18 M € på en säsong i BiancoNeri och idag när han är U20 världsmästare talar man om att värdet ligger på omkring 35 M €. Pogba, vars missiler small så högt att Sir Alex Ferguson inte kunde sova hemma i England fick ett makalöst betygsnitt av tidningarna på 6.41! Han fick 8 i betyg av alla tidningar i 2 matcher och vid ett tillfälle fick han dessutom 9 av TuttoSport. Detta alltså till en spelare som var tonåring och blev 20 år i mitten av säsongen. Vad man enkelt kan säga är att Pogba ibland har anonyma dagar, men att när han har en bra dag… då är det bara han som syns. Att få 8 av samtliga tidningar och dessutom toppa det hela med ett betyg som är 9/10, det är en bedrift som endast spelare med potential att bli bäst i världen kan lyckas med. Du är helt klart en gigant i ung ålder Paul.

Matchen i vilken Paul Pogba fick 9 i betyg var mot Udinese. Damer och herrar… var vänliga och se prestationen i videon ovan för att förstå hur pass dominant man behöver vara för att få ett så pass högt betyg.

Pogba har självklart mycket att jobba på och skall man vara ärlig så är han inte ens en given startare i dagens Juventus. Men vi får hålla tummarna att han fortsätter växa och ta för sig. Han är i alla fall på rätt ställe och med Conte får han det förtroende han behöver.

In Pogba we trust!
/Riham