Antonio Conte, Den sanna ledaren – Videokrönika av Arman Farahbakhsh!

”En erfaren fotbollsfilosof, men ingen frisk fläkt. En namnkunnig och respektabel fotbollspelare, men inget tränarobjekt. En oförmodad förändring, utan någon större effekt. En uppblåst drömbubbla, som successivt blev spräckt.

Det skulle ta en lång tid innan de svartvitrandiga fann någon med ett framtidsprojekt. Någon lämplig kandidat med ledaregenskaper som inger respekt. Någon som kan få en hopplös, svag och argsint gammal dam att återigen bli väckt. Någon med ett gott intellekt, vars beslutfattande oftast är helt korrekt. Och någon som kan stå emot allvarliga anklagelser, utan att bli knäckt. Det dröjde länge innan en kvalificerad tränare blev upptäckt. Men när han väl blev det, visade det sig att tränarrollen passade honom alldeles perfekt.

Sedan Antonio Contes ankomst har Juventus genomgått en metamorfos. Han har skapat ett klimat där ledarna, spelarna och fansen lever i symbios. Han plockar ständigt poäng med sin taktiska samt magiska hypnos. Och ger sig aldrig förrän den dag då drömmar uppnås. (snabbt)

Medan tränare efter tränare fick byta arbetsplats. Lyckades Conte ta vara på sin tid och skapa ett praktfullt palats. Medan Juventus var på väg mot en total kollaps. Räckte Conte ut sin hand, och visade truppen vad som krävs för att nå en förstaplats.

Idag är laget på väg att få sin tredje raka Scudetto injektion. Och mycket beror på hur Conte är som person. Han är en gentleman med en tydlig vision. En som i alla lägen, kräver perfektion. En som uppenbarligen brinner för sin passion. En som vid rodret, har fört sitt lag mot en helt annan direktion, räddat oss från en djup depression och infört en ny samt växande fotbollsgeneration.”

Arman Farahbakhsh från Juventusredaktionen på Svenskafans.com bjuder på denna härliga dikt som han läser upp i en härlig videokrönika (som ses överst i denna artikel). Han har två gånger tidigare gjort videokrönikor som vi har delat här på vår sida och han hälsar:
”Då var min dikt om min största passion i livet äntligen klar. För er som har sett på Club Calcio, så vill jag bara påpeka att denna video är inspirerad av fotbollskanalens krönikör, Lorenzo Medici. Enjoy!”

Passionen för Juventus lever i allra högsta grad. Första videokrönikan handlade om Grande Mister Conte och nummer två handlar om Paul Labile Pogba. Nummer tre som vi delar idag handlar om ”Den sanna ledaren”. Arman bjuder på något alldeles speciellt. Se videon och njut kära läsare!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham