Carlos Tevez – First year at Juventus – by Colosimo99

Sedan Conte tog över Juventus har den gamla damen kunnat hävda sig och ta hem två Scudetti samt två Super Coppa Italiana i rad. Man har alltid varit det bästa laget i Italien och ute i Europa imponerade man stort när de regerande europeiska mästarna Chelsea slogs ut. Juventus har växt och kommit tillbaka till toppen och där de hör hemma, men det var tack vare ett starkt kollektiv. Det saknades fortfarande en spets och Juventus har sedan fyra säsonger tillbaka inte haft en spelare som har gjort mer än 10 mål i Serie A på en säsong. I 08/09 gjorde Del Piero 13 mål, men man får gå tillbaka till 07/08 och återkomsten till Serie A för att hitta en säsong där Juve haft riktiga målskyttar. Den säsongen blev ju Del Piero Capocannoniere (skytteligakung i Serie A) med 21 mål och strax bakom honom var Trezeguet med 20 mål. Men som nämnt gick det bara nedåt för Juves anfallare därefter.

Juventus har dock denna säsong en ny nummer 10. Carlos Tevez har kommit till Juventus och han är som pånyttfödd. Han spelar på en nivå som liknar den han befann sig under sina bästa dagar i karriären och efter 12 matcher i Serie A har han redan gjort sex mål. Det krävs alltså bara fyra mål till för att han skall tangera den bästa siffran sedan fyra säsonger tillbaka. Fortsätter han på den inslagna vägen så skulle han potentiellt kunna komma väldigt nära Del Pieros och Trezeguets siffror från säsongen 07/08. Snittet tyder ju på att han går mot 19 mål i Serie A denna säsong, men då gäller det alltså att han minst håller samma målfarlighet.

Colosimo99 bjuder på en fantastisk video med titeln Carlos Tevez – First year at Juventus. Se och njut och låt oss hoppas på att Carlitos fortsätter att leverera så att vi kan få det bekräftat att han verkligen var rätt man att få bära nummer 10 på ryggen efter självaste kungen Del Piero.

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham