Arturo Vidal – The Movie – by Colosimo99

Arturo Vidal kom från Bayer Leverkusen till Juventus för en övergångssumma på 12.5 M € och han var tänkt som en stark spelare som skulle kunna komplettera Marchisio och Pirlo i Juventus fyrmannamittfält som skulle ha två centrala spelare och två superoffensiva yttrar. Tanken var ju att Conte skulle spela med en 4-4-2/4-2-4 formation från början. Men redan efter inledningsmatchen fick Arturo hoppa in och då slog han till med ett makalöst volleymål som fick Mister Antonio att börja tänka i andra banor. Vidal var helt enkelt för bra för att inte vara på plan. Juventus fortsatte dock med denna modifierade och superoffensiva 4-4-2-formation i några matcher till fram till det att Conte valde att börja tänka i andra banor och inte låsa sig fast i vad han tidigare hade använt. Han gick över till 4-2-3-1 och Vidal kunde vara tillsammans med Pepe och Vucinic eller Krasic och Elia bakom Matri längst upp på topp.

Detta var alltså början på det hela och en av de absolut största anledningarna till att Conte överhuvudtaget bytte system är faktiskt Arturo Vidal. Juventus gick aldrig tillbaka till 4-4-2 utan någon gång testades 4-1-4-1, och tillslut hittade man den perfekta balansen. 3-5-2 eller 4-3-3. Med Bonucci, Barzagli och Chiellini, eller förkortat BBC, längst bak var det säkrare. Antingen så hjälpte Licht till och Juve fick en fyrbackslinje eller så trycktes Licht fram och någon annan mittfältare/ytter skickades ut till vänsterflanken. Men en sak var säker… oavsett hur Conte spelade så ville han ha Vidal på plan tillsammans med Marchisio och Pirlo. De bildade det numera ökända MVP och hela Serie A dominerades plötsligt av ett Juve som bara året innan det hade slutat på en sjundeplats!

MVP

Vidal stod för aggressiviteten och han var Juves hjärta. Efter varje mål firade han genom att avbilda ett hjärta med sina händer och vi alla (inte minst Conte) förstod att detta var en spelare som skulle bli stor i Juventus. Fansen jämförde honom med Davids och hela världens fotbollsexperter började tala gott om denna chilenare som var en av de absolut viktigaste spelarna när Juve tog hem sin 30:e Scudetto helt obesegrade.

Arturos målgest

Idag, den 30 november 2013, har det gått 2 år, 4 månader och 9 dagar sedan Vidal skrev på. Sedan den första matchen och det första målet mot Parma på Juventus Stadium söndagen den 11 september 2011 så har nu Arturo gjort 32 mål och därmed är han spelaren i Juves nuvarande 26-mannatrupp som har gjort flest mål i Juvetröjan.

Inför senaste matchen mot FC Köpenhamn så stod han där med 29 mål och då delade han förstaplatsen med Fabio Quagliarella. Men hans första hattrick i karriären, och Juves första hattrick sedan Quagliarella själv slog till 382 dagar tidigare mot Pescara, innebar att Vidal klättrade upp för att ensam stå på toppen som den King Arthur han är.

Arturo tog självklart med sig hattrickbollen hem

Med fem mål i Champions så har Vidal just nu bara Ronaldo och Ibra (8 mål var) samt Messi och Agüero (6 mål var) framför sig i mästerskapets skytteliga.

Idag bjuder Colosimo på en fantastisk video med Re Artu. Han har gjort mål på straff, volley och distansskott, han har nickat in bollar och petat samt bombat in bollar… han har gått så långt så att han till och med har tacklat in ett utav sina mål… det är vår Arturo! Se och njut och var så säker på att Vidal har mer att visa!

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham