Andrea Agnelli bjuder på ett starkt tal när han presenterar ”Kick Out Racism – Play With Me”!

Juventus kunde efter Calciopoli knappt stå på sina egna ben. Den gamla damen var sårad och det krävdes en man som verkligen visste vad man behövde göra för att vända på den negativa trenden. Idag, knappt fyra år efter Andrea Agnellis tillträdande som president svävar den gamla damen istället och inget lag kan stå emot Contes Juve som är en vinnande maskin på väg mot sin tredje raka seger i den italienska ligan.

Men Juventus president Andrea Agnelli ger så mycket mer än bara en hjälpande hand till sitt fotbollslag. Han har med sitt otroliga arbete fått Juventus att nå nya milstolpar och nya höjder gällande många andra aspekter. Med hjälp av andra otroligt målmedvetna personer inom Juve har Agnelli bland annat lyckats inviga Juventus Stadium, fått Juventus Soccer Schools att explodera och snart har Juve dessutom en egen stad!
Det finns givetvis även några andra detaljer som Andrea alltid har gett sitt allt för att främja. En aspekt är ekonomin och Juves prognos idag är fantastisk då laget ser ut att kunna vara helt självförsörjande och nästan utan skulder inom en och en halv säsong. Men det finns en annan detalj och det är arbetet mot rasismen.

Juventus har sedan en tid tillbaka ett samarbete med UNESCO som de kallar för ”Gioca Con Me” eller ”Play With Me” (Spela med mig). Detta projekt har inneburit att Juventus i samarbete med UNESCO Centre i Turin ser till att ge 22 barn med annars dåliga sociala eller finansiella förutsättningar i livet chansen att få vara med i Juventus Soccer Schools. Vi har även fått se Juventus fylla halva sin arena med barn när Curva Sud och Curva Nord blev stängda på grund av ”territoriellt rasistiska” körer av Ultras mot Neapelbor. Det var verkligen en fantastisk syn att få se 12 200 barn på plats på en och samma gång och Juve visade klart och tydligt att de var emot rasismen.

Igår var Andrea Agnelli på plats vid UNESCOs och Juves event ”Kick Out Racism – Play With Me” och där framförde han ett fantastiskt presentationstal (som kan ses längst upp i denna artikel) som främst riktades mot rasismen.

Efter succén med de första 22 barnen som fick chansen att vara en del av Juventus Soccer Schools fortsatte projektet och Juve tog in ytterligare 22 mindre lyckligt lottade barn med hjälp av UNESCO och nästa säsong kommer 22 till att få chansen. Totalt kommer det alltså finnas 66 unga i Juventus fotbollsskola säsongen 14/15.

Andrea Agnellis tal var verkligen fantastiskt och att han framför det på franska är än mer imponerande… som Juveanhängare ser man på detta med en stor stolthet. Grande Andrea Agnelli säger nej till rasismen, höj din röst du med kära Juvesupporter!

Fino Alla Fine, Say No To Racism e FORZA JUVENTUS!!!
/Riham