1… 2… 3… 4, Pirlo fortsätter sin frisparksshow och JTV bjuder på video!

Andrea Pirlo… ett namn, en garanti!

Förra säsongen blev det fem fina frisparksmål men det tar inte stop där. utan Pirlo fortsätter även denna säsong att leverera och efter frisparken mot sitt gamla Milan som tog tillbaka Juve i matchen så såg Pirlo till att stänka dit en mot Catania. Napoli fick också känna på släggan när Andrea slog till med en fysiskt sätt nästan omöjlig frispark och slutligen kom så senaste frisparksmålet som var säsongens första på bortaplan mot Genoa. Det var en frispark från en annan planet, något som bara en extraordinär spelare som Andrea Pirlo kan bjuda på. Nu är det alltså fyra frisparksmål denna säsong och precis som förra säsongen så kom samtliga mål på frispark. Totalt har Pirlo tio frisparksmål i Juventus (samtliga i Serie A) då han även satte en frispark mot Catania i första säsongen med Juventus utöver de fem + fyra från förra säsongen och denna säsong.

Två säsonger sedan så säkrades Scudetto nummer 30 efter en frispark av kungen, och dåvarande kaptenen, Del Piero mot Lazio på Juventus Stadium. Scudetto nummer 32 närmar sig just nu och kapten Buffons straffräddning i kombination med Pirlos fantastiska frispark, som var hans 25:e lyckade frispark som letade in sig i mål i Serie A, kan mycket väl vara det som avgör denna gång.

Med 25 frisparksmål i karriären i Serie A är Pirlo nu bara tre mål efter Mihajlovic som innehar det historiska rekordet med sina 28 mål. Snart är det dags att bli nummer ett på frisparkar också Mozart. Men innan det så bjuder JTV på en härlig video för att fira missilerna!

Uppdatering den 2 november 2014:
Med ytterligare ett frisparksmål mot Empoli i den tionde omgången av Serie A 14/15 så såg Pirlo till att fortsätta med sin frisparksshow i Juvetröjan. Nu har han gjort 11 frisparksmål i Juvetröjan i den italienska ligan och totalt blir det alltså 26 frisparksmål i karriären i Serie A. Bara två mål från Mihajlovic nu alltså. Kan Juves Mozart bli historisk?

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham