Andrea Pirlo berättar: ”Alessandro Matri, ett hopplöst fall…”

”Nesta emigrerade till Canada, De Rossi träffar jag bara med landslaget, för mig så återstår det bara honom, Alessandro Matri. Min sista rumskamrat är alltid mitt första offer, oskrivna regler. Ibland är det som att skjuta på Röda Korset, även om Alessandro föredrar att direktbombardera ett sjukhus. Han är nämligen hypokondriker, han känner att han lider av alla världens möjliga sjukdomar, trots att han inte har en enda, ibland tror han till och med att han är en spelare för Torino…så illa är det.”

matri

Nyser: ”Jag visste det, nu har jag åkt på en lunginflammation, doktorn……….
Han får en finne på hakan: ”Faan, nu har jag åkt på en allergisk reaktion, måste varit det jag åt igår, hjälp, jag håller på att dö, doktorn….
Han kliar sig på näsan: ”Å, nej, har fått Herpes igen, doktorn……
På plan, när han befinner sig på ensam fot med målvakten så skjuter han iväg bollen på ett helt annat håll, han träffar inte ens målburen, jag vet inte…
”Mamma mia, det är konjunktivitens fel…”
Då måste jag träda in för att lugna ner honom: ”Ale, du är hur frisk som helst, problemet är ett annat, du har ett träben.”
Då skrattar han men får genast ont i tänderna. Han slutar upp med att skratta och får genast sveda i örat…

Pirlo3

Jag känner honom alltför väl och tycker hemsk mycket om honom. Väldigt mycket, så då hittar jag på saker som inte existerar; ”Ale, det rinner blod från din näsa.”
”Det är en epistaxis”
”En vad?”
”En epistaxis, en liten blödning.”
”Ale, du har epistaxis på hjärnan.”
”Vaaa, har jag en hjärnblödning?”
Jag ger upp……

Så fort han har ont så uppsöker han läkaren. Om han tror att han har feber så mäter han sin temperatur minst femtio gånger, jag börjar misstänka att han gillar det, att han riktig njuter av det. Just för detta så ville jag driva ordentligt med honom. En natt medan Matri sov, så letade jag upp en poster med Barzagli, sådana man får med när man köper ”Hurrà Juventus” och satte upp den ovanför hans säng. Med min Blackberry så tog jag ett foto och skickade den till många av våra vänner med texten ”Detta är verklig kärlek”. En uppfunnen historia liksom alla hans sjukdomar.

Pirlo5
När han befann sig i badrummet för att borsta sina tänder, eller rakar sig, eller gör sig snygg med alla sina krämer som bara han har, så rusade jag in skrikande och på ett väldigt bryskt sätt som en vanvettig person.
”Andrea, CAZZO, så får jag en hjärtinfarkt direkt!”
Nu är vi där igen….

Matri lider av ångest, är rädd för allt. Doktorn hatar honom. Jag avgudar honom, nästan som han avgudar Barzagli, för om det finns en sak som talar för Matri så är det när han spelar, det räcker att han rör vid bollen så blir det mål. Rör han vid bollen igen så gör han ett mål till. Hans genomsnitt är imponerande och jag tycker att han är en mycket undervärderad fotbollspelare. Om jag vore en president för ett lag så skulle jag ha honom överst på min önskelista. En garanti som varar en miljard år.

Ibland så säger jag till honom: ”Ale, enligt mig så ger du svår huvudvärk för alla förvarspelarna i Italien”
”Huvudvärk?”
”Lugn, det är bara ett sätt att säga……
Pirlos bok

Från boken ”Penso quindi gioco” av och med Andrea Pirlo

Fino Alla Fine!
/Lorenzo