Juventus vann med 7-0 i första matchen!

Juventus spelade idag sin första träningsmatch för säsongen. Matchen spelades i Chatillon/Valle d’Aosta på Stadio Perucca mot ett lokalt lag med representanter från Val d’Aosta (laget kallas för Saint Vincent eller Aygreville beroende på om man vill ha den italienska eller franska versionen av namnet). Juventus åkte omedelbart till sjunde himlen genom att måla 7 gånger om. Målskyttarna följer nedan:
20′ Motta, 45′ Tevez, 50′ Matri, 70′ (straff), 74′ (straff) Vucinic, 89′ Mattiello och 91′ Matri.

I första halvlek ställde Juventus upp med 3-5-2 och följande elva:
Storari; Motta, Ogbonna, Pol Garcia Tena; Lichtsteiner, Vidal, Rossi, Asamoah, De Ceglie; Tevez, Llorente.

Det var alltså samtliga nyförvärv på plan och Llorente var involverad i båda målen. Första genom en assist till Motta som enkelt kunde stöta in bollen i mål från kort avstånd och andra i kombinationsspel där Llorente spelade ut bollen till kanten varifrån Arturo Vidal slog en direkt passning snett in mot straffområdet igen där Tevez befann sig och kunde klippa till för att göra sitt första mål i BiancoNeri. Mer action än så blev det inte i första halvlek som slutade med 2-0 till ett kvickt, passningsskickligt och mycket rörligt Juventus för dagen. Kaptensbindeln bars av Juvesonen Paolo De Ceglie som var mycket pigg han med under första halvlek.

I andra halvlek ställde Juventus upp med 4-3-3 och följande elva:
Rubinho; Motta, Penna, Magnusson, Peluso; Padoin, Büchel, Sakor; Vucinic, Matri, Quagliarella.

Fyra ynglingar fick alltså visa sig och Motta var den enda spelaren som fick spela vidare (han var för övrigt bland de bästa på plan). Extra intressant var att det var två från Norden på plan i isländska 20-åringen och mittbacken Hördur Björgvin Magnússon samt 17-åriga mittfältstalangen från Norge Vajebah Sakor. Härligt att se!

Motta startade i backlinjen i första halvlek men fick ta Lichtsteiners plats så att Licht klev ner i trebackslinjen medan Motta blev ytter. I andra halvlek fortsatte Marco Motta som ytter men i en fyrbackslinje istället. En pigg Matri kom fri, men bommade, men revanscherade direkt efter när han tog en magnifik löpning och blev frispelad av en härligt lirande Motta. Därefter blev det massor av kombinationsspel mellan Matri och en Mirko Vucinic som var väldigt hungrig och som dessutom slog till två gånger om genom två straffar. Conte utförde ett par byten till och den inbytte ungdomen Mattiello blev frispelad av Isla (som byttes in istället för Motta) och gjorde inget misstag… målvakten fintades och 6-0 sattes kyligt! Federico Mattiello fick alltså fira sin 18-årsdag på allra bästa sätt när han bara tre dagar efter fick debutera och göra mål i Juventus A-lag. Med tre minuters tilläggstid så såg Matri till att han blev delat bästa målskytt för dagen när han slog till i minut 91 efter att Quagliarella oturligt missade bollen efter ett inlägg från kanten av Isla. En sann måltjuv den där Ma-TATATA-Triii!

Här har du bilder från matchen kära läsare:

[fbphotos id=359132257549586]

Fino Alla Fine, FORZA JUVENTUS!!!
/Riham