BRESCIA – JUVENTUS 1-2

BRESCIA – JUVENTUS 1-2
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

Juventus vann och börjar allt mer övertyga jämfört med matchen mot Verona. Maurizio Sarris lag startade dåligt och kände av det tidiga målet men lyckades trots det växa efterhand och bjöd stundtals på ett härligt skådespel.

NOLL – till bianconeris start, en svår sådan med ett misstag längs hela försvarslinjen men om det inte hade varit för Szczęsnys målvaktstavla så hade det inte hänt något. Alla måste bara bli bättre, för sådana misstag, kan ibland bli avgörande för matchens utgång.

ETT – som det insläppta målet, ”Clean sheet”, ett verb som man borde hänga upp med stora bokstäver i omklädningsrummet, det också för att Juve alltid släpper in ett.

TVÅ – som målen igår, Ronaldo saknades på plan men Pjanic såg till att man inte gjorde det och Brescia själva gav bianconeri en hjälpande hand att kunna vinna matchen. Mittfältarna i ett lag är fundamentala, så bosniern var igår duktig att hitta rätt med sitt mycket precisa skott.

TRE – som de problem man nu måste åtgärda. De Sciglio och Danilo är nu även de ett bekymmer och sett till de tre matcherna som man har framför sig så kan det bli ett tungt hinder. Den tredje är ju Douglas Costa.

FYRA – till Brescias försvar, de tillät många målchanser och de kunde faktiskt släppt in fler mål än två.

FEM – till Fifa och Ronaldo. Portugisen förtjänade utan tvekan priset men CR7 borde ha varit med under prisutdelningen, det för respekt för man kan inte alltid vinna och även de orättvisor man utsätts för ska man bemöta med respekt. Men priset var hans och Fifa begick ett stort misstag, enligt mig.

SEX – till yttrarna, en match med uppoffring, Alex Sandro förlorade både sin klarsynthet och motståndare. Man måste bli bättre än så men även snabbt få tillbaka vissa spelare. Sex även till Higuain som i överlag spelade en bra match, men de två misstagen när han var på tu man hand med målvakten, är inget vi är vana med att se. Även Rabiot får godkänt men saknar ännu 90 minuter i benen.

SJU – till Tonali och den finländske målvakten, Jaronen. Båda var verkligen duktiga. Den förste sydde ihop Brescias mittfält, en spelare född 2000 som Juve absolut måste lägga vantarna på. Jaronen å si sida, trots att han begick ett misstag vid Juves kvittering, räddade annars allt som gick att rädda.

ÅTTA – till de båda centrala backarna, Bonucci och de Ligt, som den här gången inte stod för några som helst misstag, deras samarbete växer hela tiden men visst finns det mycket kvar att bli bättre på men den här gången så höll försvaret. Jag gillade även Ramsey, som ger både fart och fläkt åt anfallet.

NIO – till Dybala, en härlig prestation där han visade upp hela sitt register med många fina spel som med sin klass inspirerade hela laget, synd att han inte kunde sätta dit körsbäret på tårtan.

TIO – till Pjanic som fick hela Juventus att snurra runt ordentligt på plan och var en inspiration för manövrarna. Bosniern sprang oerhört mycket och gjorde dessutom mål, inte på en hans frispark men på en retur och det var på tiden! Jag vill inte låta tjatig, men frisparkarna ska läggas av honom eller Dybala, punkt och stopp!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


STÖD VERKSAMHETEN HÄR PÅ SIDAN!
BESTÄLL DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *