ATLETICO MADRID – JUVENTUS 2-2

ATLETICO MADRID – JUVENTUS 2-2
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

Juventus lämnade Wanda Metropolitano med ett halvt leende, det för att bianconeri inte klarade av att ta med sig en seger hem till Turin mot en motståndare som vid 2–0 såg ut att ha hamnat under mattan. Colchoneros duktiga att hämta upp, mindre duktiga bianconeri att låta de göra det, precis som mot Napoli.

NOLL – till hur man skötte det hela vid de fasta situationerna som ledde fram till motståndarnas båda mål och det efter att ha lett matchen utan större problem, precis som mot Napoli, kanske kände sig Juve alltför säkra på sig själva. Atleticos första mål var frukten av ett allvarligt misstag där alla är skyldiga, målvakten inräknad.

ETT – som poängen, dock en viktig sådan, för tidigare så har Juventus spelat två gånger i Madrid mot Atletico och förlorat båda gångerna, inte bara det, man har inte ens klarat av att göra mål och det mot ett lag som hemma alltid spelar en tuff och svår fotboll och som är ett rent helvete för vilket lag som helst.

TVÅ – som de två insläppta målen på fasta situationer, den andra kan man kanske ”bjuda ” på även om man inte markerade som man skulle, men det är sånt som händer, däremot så var det första målet en verklig blunder.

TRE – som bytena igår, varav från två av dem, Dybala och Ramsey, fick vi stundtals se något positivt även om man till slut inte lyckades bärga hem ett vinnande resultat.

FYRA – till Diego Costa, mycket rök men ingen eld, han sökte alltför ofta bråk och det för det mesta utan anledning. Som vanligt så sparar han aldrig på krutet men även han har nu många ljus att blåsa ut på sin födelsedagstårta och det börjar man att lägga märke till.

FEM – till Danilo, inte bra, här krävs det åtgärder, visserligen inte så dåligt som i Florens, men i försvaret så dansar han för mycket tango och i anfallet så riskerade han livet när han inte passade till en alldeles fri Ronaldo som blev märkbart förbannad, med all rätt.

SEX – till Khedira, bra men inte jättebra, en god match från hans sida men man saknade hans intelligenta passningar och förmåga att placera sig och i sådana viktiga matcher som dessa så är det fundamentalt för att kunna attackera.

SJU – till Higuain och Cristiano Ronaldo. Deras andra halvlek var suverän, de stod för många trevliga saker och inte bara det. Higuaíns passning till Cuadrado var ren magi, Ronaldo var het igår och fick oss alla att dra av oss håret (för den som fortfarande har kvar några tufsar) för den aktionen i slutsekunderna, som bara den var värd en Guldboll. Hans gest mot fansen till Atletico efter det var ett slags ”sammandrag” av matchen.

ÅTTA – till Matuidi. En bra match av honom, kanske den bäste på mittfältet, det för hans intensitet och förmåga att alltid vara på rätt plats. Han krönte det hela med en underbar aktion när han nickade in 2–0 och som det ser ut just nu så är han oersättlig. Vill även ge Bonucci en 8, en utmärkt match av honom, leder hela försvaret och även de Ligt.

NIO – till Cuadrado. Inte mycket att säga om det för han var helt enkelt bäst på plan, framför allt för hur han lyckades med att spela en avgörande roll. Hans mål var en riktig pärla som påminde om den han gjorde mot Lyon för några år sedan. Igår alltid snabb och väloljad…topp!

TIO – till det som vi stundtals fick se av detta Juve. Sarri har på kort tid (alltför kort) jobbat väl och det börjar man att se frukterna av nu. Allegri överlämnade ju en mycket sund grupp till honom, det måste man erkänna, men just nu ser vi bara delar av ett bra Juve och flera allvarliga misstag, försvarsmässigt sett. Det finns mycket kvar att jobba på och nu har man tre matcher på sig; Verona, Brescia och Spal, för att försöka rätta till misstagen innan man på nytt tar sig an Champions och innan vi möter Mister Conte.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


STÖD VERKSAMHETEN HÄR PÅ SIDAN!
BESTÄLL DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *