FIORENTINA – JUVENTUS 0-0

FIORENTINA – JUVENTUS 0-0
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

Man återvände hem från Florens med en poäng, säkert ett bra resultat med tanke på vad man fick se och en poäng innan matchen hade ansetts vara en förlorad poäng men som man nu värdesätter mer.

Sarris uttalande efter matchen får en att förstå att han ännu måste lära sig vad det innebär att vara i Juve där det enda som räknas är en seger och inget annat.

NOLL – Ok, Sarri, som sade att man inte gillade att spela kl. 15, en tid som Juve själva bett om för att kunna tillfredsställa den asiatiska marknaden. Sagt detta så förstår jag inte Contes svar på det och om Juves omsättning…om vi ska börja mästerskapet på det här sättet…

ETT – som Juventus avslutningar, alldeles för lite för att bli nöjda och i en match som man kunde gjort bättre ifrån sig. Visst, att ha haft många spelare upptagna med landslagsspel hjälper inte men några av de som spelade igår hade inte det med sig i bagaget.

TVÅ – som de risker som Juventus skapade på egen hand, Szczęsny som riskerade stort med Chiesa, De Ligt riskerade stort med Ribery. Skärpning.

TRE – som antalet skador igår, Douglas Costa ett blytungt avbräck, Pjanic och Danilo som kunde skött om sig på ett bättre sätt. I vilket fall som helst, en verklig otur för Sarri som gjorde att dessa skador tvingade honom till byten som han gärna hade velat sköta om på ett annat sätt.

FYRA – till Danilo. Ett steg tillbaka jämfört med hans insats mot Napoli. Dålig på att stänga, förlorade kampen med Dalbert. Vad som kan hända när han möter starkare spelare återstår att se.

FEM – till Bernardeschi. En stor besvikelse, han har blivit ett halvt ”fall” så att säga, och det är ledsamt, för detta var hans stora möjlighet som han verkligen slösade bort, för honom en eftermiddag att glömma bort.

SEX – till de Ligt. Ett allvarligt misstag, några mindre men som ändå till slut klarade av att plocka fram det som behövdes när det behövdes. Han är inte lika blygsam som innan och behöver ännu mer tid för att växa in i denna verklighet, han led (som de flesta) av den otroliga värmen men till slut gjorde han så gott han kunde ändå.

SJU – till Bonucci. Han ledde försvaret och var bäst av alla bianconeri på plan igår och det är nog mest tack vare honom som Juve till slut fick med sig en poäng från Franchi. Han måste fortsätta lära de Ligt att växa till sig och för det krävs det tid.

ÅTTA – till denna kapacitet att lida, det enda positiva i det hela. Om du råkar ut för 10 hörnor och inte släpper in ett enda mål så har det en viss betydelse också för att tre (taktiska) byten hade varit fundamentalt för att kunna förändra matchens utgång.

NIO – till Castrovilly och Ribery. De båda imponerade stort, den första för sin kontinuitet, den andre för att han ”följde” Ronaldo hela tiden och hindrade honom, en riktig mästare.

TIO– till Fiorentina, kanske förtjänade de att vinna men det gör man när man gör mål, inte med ord. De saknar kanske en verklig anfallare. Igår så hade de turen att möta ett Juve ”work in progress”, ett Juve med en hel del skadade spelare. Men visst, de var verkligen duktiga. Och som Sarri sade; ”De flesta lag hade förlorat här idag mot detta Fiorentina och under dessa omständigheter, men inte vi.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


STÖD VERKSAMHETEN HÄR PÅ SIDAN!
BESTÄLL DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *