Dagens Juvenews, söndagen den 1 september 2019

PÅ DAGENS LÖPSEDLAR:

Serie A, en hjärtklappade match på stadium: mästarna slår Napoli 4–3
GALNA JUVE
Damen dominerar en timme men blir upphämtade från 3-0 till 3-3. Sen ett otroligt självmål av Koulibaly i den 92: e minuten skänker segern åt Ronaldo & Co. Super Higuain, dåligt de Ligt.
Ancelotti: ”Otillräckliga”

KOULIBALYS STÖT
Till slut avgjorde ett otroligt självmål
En rysande kamp: bianconeri ledde med 3–0
Lozano gjorde mål i debuten och förvandlade Napoli som nådde 3–3
Men i den 93:e så satte Koulibaly dit den i egen bur
Ancelotti: ”För många misstag”

Från 3–0 till 3–3 men ett självmål av Koulibaly i den 92: e gjorde den spektakulära upphämtningen av Napoli meningslös
VANSINNIGT JUVE!
NAPOLI, VILKET SNUVNING!
Bianconeri spelade praktfullt under en timme: i mål Danilo, Higuian och Ronaldo. Manolas, Lozano och Di Lorenzo fick Ancelotti att tro på det, sen en kalldusch i slutet. Paratici: Dybala stannar kvar”. Icardi förblir där i bakgrunden, Rugani på väg ut: Benatia eller Boateng på hans plats.

Damen vinner med 4–3 i den 92: e minuten
Juve från 3–0 till 3–3 med Napoli.
Sen självmål av Koulibaly


ÖVRIGA NYHETER:

* Juventus Sverige: ”Tidningarnas spelarbetyg, Douglas Costa och Higuian helt galna; Szczęsny 6, De Sciglio 6 (Danilo 6,5), Bonucci 6, De Ligt 5, Alex Sandro 6,5, Khedira 7 (Emre Can 5,5), Pjanic 6, Matuidi 6,5, Douglas Costa 7,5, Higuain 7,5 (Dybala), Ronaldo 6,5, tränaren Martusciello 7. Bäst i Napoli målvakten Meret (7) och sämst Koulibaly (4).

* Corriere dello Sport: ”Orsato, ett allvarligt misstag. Matuidi borde fått sitt andra gula kort.”

* Tuttosport: ”Hela 6 varningar, men Orsato överdrev.”

* Gazzetta dello Sport: ”Callejon-CR7: det var inte straff.”

* Corriere dello Sport: ”Paratici: ”Dybala går ingenstans.  Vi är ledsna för Chiellini för den personen han är, för hur viktig han är men vi är utrustade, vi har spelare och personer redo att ersätta honom.”

* Gazzetta dello Sport: ”Higuian och Koulibaly: en upp och nervänd match mellan vän-fiende. Pipita hämnades genom att spela en stor match. 2018 så var det försvararen som gjorde mål…men den gången i rätt bur.”

* La Stampa: ”Icardi klev fram ur sitt gömställe med ett drag av ”desperation”: han ställer officiellt Inter inför rätta i domstolen för att nå Juventus, men bekräftelsen av Dybala är ett nytt slag för Icardi.”

* Tuttosport: ”Mandzukic, Qatar försöker igen. Han hoppas ännu på att få en plats i detta Juve och väntar på listan Champions där han nog inte kommer att vara med.”

* Tuttosport: ”Benatia och Boateng först på listan över ”last-minute”. Juve värderar försäljningen av Rugani och att sätta in en ny ”billig” försvarare over 30.”

* Tuttosport: ”Emre Can, tysken är på väg ut. PSG, Bayern och Barcelona har alla informerat sig om spelaren och det ser ut som om han kommer att hamna i ett av dessa lag innan marknaden stänger.”

* Opta: ”Sist en match mellan Juve och Napoli slutade med 7 mål var i mars 1993.”


VILL DU FORTSÄTTA MED ATT LÄSA NYHETERNA VARJE MORGON HÄR PÅ SIDAN? STÖD DÅ MIN VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! 

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤


Giovanni Martusciello, 48 år, från Ischia

* Martusciello: ”Om Matuidi lämnar hade verkligen överraskat mig. De Ligt kommer att bli som Chiellini. Misstag i försvaret? Det är på grund av den fysiska konditionen som inte är på topp än. Sarri? Många emotioner innan matchen, efteråt mycket lycklig.”

* Martusciello: ”Chiellini? Jag känner honom sen en månad. Har alltid hatat honom för varje gång vi mötte honom så förstörde han alltid allt för oss men nu har jag lärt känna honom och det är en extraordinär människa som lever på sin entusiasm. Han ingöt mod i oss alla igår. Han är symbolen för detta Juve, främst vad det gäller känslan av samhörighet.”

* De Ligt: ”Första matchen hemma, stort stöd från fansen och tre viktiga poäng.”

* Danilo: ”Det var inte ett dåligt sätt att debutera på.”

* Koulibaly: ”Ett självmål som gör mycket ont.”

* Khedira: ”Vilken match, vilken batalj!”

* Ronaldo: ”Fotbollen lär en att man ska spela matcherna ända tills den allra sista minuten.”

* Higuian: ”Herre j*vlar, vilken berg och dalbana! Jag har återvänt för att stanna, jag känner mig mycket fäst vid Juve och fansen.”

* Dybala: ”Er värme förtjänar tre poäng: en seger för vår kapten och våra fans! Fino Alla Fine!”

* Martusciello: ”En välförtjänt seger. Dybala kommer att få mycket utrymme för att spela.”

* Danilo: ”Lycklig över målet, vi trodde på segern ända till slutet.”

* Buffon: ”Jag kände mig välkommen hem.”

* Martusciello: ”En fysisk och psykisk nedgång i den andra halvleken men man måste upphöja det vi gjorde i den första. Det kommer att finnas plats för andra spelare. De Ligt är inte ännu i form men jag kan försäkra att det är en spelare på en mycket hög nivå.”

* Ancelotti: ”En välförtjänt förlust, vi är mer dystra för hur vi spelade i den första halvleken än för vårt självmål.”

* Higuian: ”Det finns mycket att jobba på, jag har återvänt här för att stanna.”

* Roberto Beccantini, journalist: ”En heltokig match men med ribbor och en timme med champagnefotboll av Juventus rättfärdigar Koulibalys självmål.”

* Juventus Sverige: ”Jag vet inte om ni lade märke till det, men Ronaldo efter sitt mål gjorde inte sin sedvanliga gest men mimade VAR. Han kan tydligen inte glömma bort det bortdömda målet mot Parma…” 😎 

* Luciano Moggi: ”Man måste se upp med Inter, Conte har lyckats med att få hela gruppen med sig.”


EN DAG SOM DENNA:

IDAG SÄGER VI GRATTIS TILL:

Mario Lemina från Libreville, Gabon

* Mario Lemina som fyller 26 år. Debuterade den 20.09.2015 i Genoa-Juventus 0–2 (Serie A). 3 säsonger, 42 matcher och 3 mål med Juve.

* Luigi Giandomenico som fyller 41 år. Debuterade den 24.09.1997 i Juventus-Brescello 4–0 (Coppa Italia). 2 säsonger men bara en officiell match med Juve.


Bild från finalen i Supercoppa Italiana 1990

* 1990 så debuterade följande herrar i Juventus och det under finalen i Supercoppa Italiana mot Napoli som Juve förlorade med hela 5-1; Roberto Baggio, Marco De Marchi, Thomas Hässler och Julio Cesar.


FINO ALLA FINE!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0