ETT ÅR MED CR7, EN FULLTRÄFF PÅ ALLA SÄTT!

Hur ofta får man inte höra att affären med Cristiano Ronaldo var och är en tyngd för Juventus? De som säger och skriver det är kanske inte medvetna om hur fel de har, för Cristiano Ronaldo för Juventus var och är något historiskt och innebar en otrolig förändring, främst inom media.

På bara ett år så har Juventus växt jättemycket, kanske vann man inte Champions, men i världen så har man blivit det fjärde mest följda laget på Instagram efter Real Madrid, Barcelona och Manchester United, och hack i häl på just Red Devils.

Bara den sista månaden så har vi närmat oss dem på ett ytterligare sätt.

Allt detta kan kanske för någon inte betyda något speciellt men väldigt mycket för de som sysslar med marketing.

För tack vare Ronaldo så har Juventus det senaste året ökat med hela ca 27 miljoner followers på det sociala nätverket och det får nu Juventus att stå där med foten strax utanför podiet.

Det hade kostat otroligt många miljoner för att uppnå dessa resultat och ingen annan spelare hade kunnat betala igen dessa investeringar som CR7, inte ens självaste Messi. En investering som indirekt även lönat sig för hans lagkamrater då deras poster på nätet nu når ut till en bredare publik.

I juli så var Juventus den andra mest populära klubben på Instagram efter Barcelona, men före Manchester United och även självaste Real Madrid.

Totalt rör det sig idag om 30,5 miljoner followers på Instagram, 39 på Facebook, mer än 7 miljoner på Twitter och en ständig tillväxt på på deras kanal Youtube där man nu har 2,2 miljoner medlemmar.

I juli 2018 så fanns det sammanlagt ca 53 miljoner följare på det sociala nätverket, idag nästan 80, en tillväxt med hela +54%, och det bara på bara ett år!

Det räcker med dessa nummer för att förklara hur en investering kan löna sig och det också med en annan sak, Juventus har i dessa dagar gått om självaste Adidas på Instagram, behöver man tillägga något annat för att förklara vilken förkrossande ekonomisk effekt det här har när du har en som CR7 i ditt lag?

En stor stöt även för Ronaldo, som trots allt har vunnit tre troféer med bianconeri och säkert kommer att göra allt för att det ska upprepas i år och kanske mer än så!

Cristiano Ronaldo, uno di noi!
❤🦓🏆👏

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0