Marotta, ett lejon eller lamm?

Hylla den som hyllas bör!

När man läser det som vissa journalister (interister) skriver om Beppe Marotta där han presenteras som ett riktigt lejon på spelarmarknaden, att han inte låter sig bli lurad av någon, att det är han som bestämmer på marknaden, så kan jag inte längre hålla mig för skratt.

Speciellt när det kommer till affären med Maurito Icardi, en spelare som klubben sen lång tid dumpat helt och hållet, även med hjälp av Antonio Conte.

Icardi har, enligt många, redan en överenskommelse med Paratici i Juve men Inter vill inte gå med på att förstärka deras ärkefiende och Marotta kan bara gå med på att låta Icardi gå till Juve om de samtidigt får Dybala.

Enligt dessa s.k. journalister så har Marotta visat sina muskler för Paratici redan i affären Lukaku. Samma journalister skriver att Marotta tvingar Icardi att välja Roma för att på så sätt plocka hem Dzeko plus en mellanskillnad på 50 miljoner euro som han kan använda för att köpa Dybala.

Synd (för honom och Inter) att det inte alls förhåller sig så.

Om Marotta verkligen hade denna styrka gentemot andra så hade han redan för länge sedan plockat in Dzeko, medan det i verkligheten inte är så. Han har sina armar bundna tack vare just Icardi. Även när det gällde affären med Lukaku så var inte Paratici mycket intresserad av belgaren men blandade sig in i affären (för att kunna sälja Dybala till ett bra pris) men inte för att få Lukaku, men tack vare Paratici så såg han till att Inter till slut blev tvungna att spendera nära 80 miljoner euro (bonusar inräknade), priset som United satte på honom, en enorm och onödig summa.
I Manchester firar man än…de är överlyckliga för att de äntligen blivit av med honom…undrar just av vilken anledning.

För tänk efter noga, om Inter verkligen hade varit den enda klubben som var intresserade av Lukaku så hade Manchester United aldrig dragit ut på det hela som man till slut gjorde och Inter kunde ha fått honom till ett mycket, mycket lägre pris, men tack vare Paratici så blev Marotta tvungen (tack vare ägaren Zhang som till slut blev tvungen att gripa in och öppna den kinesiska plånboken) att betala fullt pris för att få hem anfallaren. Var finns Marottas storhet i denna affär…say no more.

Ungefär samma sak hände med Barella. Innan Roma blandade sig in i affären så var Cagliari beredda att sälja mittfältaren för ca 35 miljoner euro till Inter men efter det att Roma blandat sig in så höjdes priset på ett nästan magiskt sätt till hela 50 miljoner euro!

Så innan man börjar hylla Marotta som ett lejon på marknaden, tänk efter ordentligt. Om nu Icardi sätter sig på tvären (han är så) och inte vill lämna Inter, så kommer Marotta och Inter verkligen få ett stort problem på halsen. Igår så lämnade Icardis advokat in en ny anmälan för att man inte låter spelaren ingå i Inters projekt och Icardi kan till slut tvinga klubben (mobbing) att låta honom gå helt gratis. Med andra ord, en högst besvärlig situation.

Men detta är både Roma och Juventus mycket väl medvetna om och det är just för detta som man inte kommit med några erbjudanden än. De behöver ju inte göra annat än att sitta där och vänta…

Läste att ”geniet” Marotta funderar på att sätta in en klausul som gör det omöjligt för vem som helst att sälja Icardi vidare till Juventus…löjligt. Detta kan den eventuella köparen enkelt kringgå genom att ”låna” ut spelaren till ett annat lag efter det att man just köpt honom (det är både lagligt och möjligt). Och både Roma och Juventus kan säkert komma överens om följande scenario som ligger i bådas intresse; Roma låter Dzeko gå till Inter och köper samtidigt in Icardi för 30 miljoner euro, för att därefter ”låna” ut honom till Juventus, som i sin tur ger dem Higuian till ett bra överenskommet pris.

Varför allt detta? Icardi vill inte gå till Roma, han vill bara ha Juve. Wanda har också helt nyligen förnyat sitt kontrakt med Tiki-Taka, TV programmet som har sin studio i Cologno Monzese, Milano, och det är omöjligt för henne att flytta till Rom med barn och allt (ännu mindre Napoli). Sen är det naturligtvis upp till Higuain…i Roma inget Champions för honom men det lär han inte heller göra med Juventus.
Kommer vi att få sett ett Juventus med Ronaldo-Dybala-Icardi?

Why not?

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0