“LITA PÅ DANILO, HAN ÄR IDEALISK FÖR SARRIS SPEL!”

Vitor Pereira, före detta tränaren för Danilo och Alex Sandro i Porto: ”Säger bara till alla fansen till Juventus, lita på mig, han kommer att göra en stor säsong!”

 

Bytet med Cancelo till Danilo har väckt vissa farhågor i Italien, främst bland fansen till Juventus, men för en som mycket väl känner till brasilianaren, kanske bättre än någon annan, som Vitor Pereira, tränaren i Shanghai SIPG som ledde Porto 2011 när paret Alex Sandro och Danilo kom till den portugisiske klubben, samma par som idag finns i Juve är av en helt annan åsikt. Och han förklarar också varför Danilo är till mer nytta än Cancelo i Sarris spel.

Alex Sandro och Danilo tillsammans i det brasilianska landslaget

God morgon Vitor, kommer ni ihåg hur Danilo och Alex Sandro var 2011?

“Självklart, vi blev tvungna att jobba med Alex ett tag, framför allt hans taktik. Den ordinarie spelaren i laget då var ju Alvaro Pereira och han tillbringade hela sex månader med att jobba tillsammans med laget innan han blev klar, men när han väl började spela så gav han aldrig upp sin plats. Danilo däremot, kom genast in i laget och det på en mycket hög nivå, kan säga att han anpassade sig på ett mycket snabbare sätt.”

Har Sandro visat sig vara mer konstant än tidigare, eller?

“Jag kan inte jämföra dem på det sättet för de är så olika. Alex i Brasilien var en anfallare på kanten med en naturlig fallenhet att dribbla. Danilo har inte samma kapacitet, men spelar mycket bra i rollen från mitten mot kanten och vice-versa, han kommer snabbt med in i anfallet, skjuter, krossar mycket bra, och står dessutom för  många assist. Han har även en annan viktig funktion; han klarar av att ta emot bollen mellan linjerna, med ryggen vänd mot målet och detta, enligt mig, gör att han passar in i Sarris spel på ett perfekt sätt.”

Varför tog han inte för sig i Real Madrid och City?

“Det av olika motiv: Real hade där framme Carvajal i stor form, spanjor, älskad av publiken och media. I City hade man Walker som har en stor erfarenhet av Premier. Danilo förlorade kontinuitet. Om han hade fått spela mer så hade han redan där idag nått en mycket hög nivå men jag tror att han kan ta igen det med Juventus. Han har kvalité och om Sarri satsar på honom så kommer han att göra mycket bra ifrån sig, utan tvekan.”

Förlorade Juve något med bytet Cancelo-Danilo?

“Det tror jag inte alls. Cancelo har en stor talang och en stor framtid framför sig men har mycket att lära sig än. Danilo däremot är redan redo, har kvalité och kan göra minst lika bra ifrån sig som Cancelo, som exempel, även han är livsfarlig med sina krossbollar. Han har kanske inte samma kapacitet när det gäller att dribbla men kommer att vara till stor nytta på många andra sätt.”

Som portugisisk tränare, hur ser du CR7 i Serie A?

“Det är ett mycket svårt mästerskap där det är mycket svårt att göra mål, mer taktisk, mer defensivt, men Ronaldo älskar utmaningar och han kommer att fortsätta att göra skillnaden, att göra mål och att visa sin höga kvalité.”

Enligt dig, kan Icardi vara en lämplig partner till Ronaldo i Sarris 4-3-3?

“Om de är duktiga så finner man alltid ett sätt för att få dem att kunna spela tillsammans. Om Icardi kommer till Juve så kommer Sarri säkert att finna ett sätt som favoriserar de bådas spel, för Sarri är en mycket intelligent tränare och det har han bevisat flertal gånger.”


Detta är varför Juventus behöver en som Danilo mer än Cancelo

Man kan inte säga att Cancelo misslyckades i Juve. Ända tills december förra året så var han en av de bästa i laget, sen råkade han ut för skador och vi fick bara se den riktige Cancelo några få gånger i Champions, men han återvände aldrig till att vara den han var förut. Men om Guardiola ville ha honom så betyder det att portugisen inte var så dålig trots allt.

Men Juventus förlorar inte på detta byte, för utöver en god ekonomisk vinst, så fick man en mycket duktig och viktig spelare med på köpet. Danilo är redo, expert, ödmjuk och kommer genast att vara med från början. Cancelo påverkade kanske spelet på ett mer offensivt sätt men led av vissa hinder, främst då defensiva sådana. Han har ännu inte den mentalitet som krävs för att spela i ett stort lag som Juventus och bianconeri hade inte tid med att vänta ut honom längre.

Brasilianaren däremot, är till mer nytta i Champions: han har erfarenhet, har vunnit i tre olika toppklubbar, han är komplett och mångsidig, han anpassar sig mycket lätt till olika spelsystem. Han är alltid tillgänglig, sätter sig aldrig på tvären och skapar aldrig några problem när han blir tvungen att nöta bänken.

Han har redan en mentalitet för en stor klubb. Danilo som spelare, är mer mogen och är utan tvekan en typisk juvespelare.

Danilo, uno di noi!
🦓❤🏆

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *