Dagens Juvenews, söndagen den 11 augusti 2019

PÅ DAGENS LÖPSEDLAR:

Prov i Europa
Från att möta varandra på marknaden till plan; mötet mellan nerazzurri och bianconeri fortsätter
INTER OK
JUVE KO
Joao Felix gör Ronaldo
Två mål av den portugisiske talangen framför sin idol: 2–1 till Atletico
Sarri: ”Dybala? Klubben bestämmer.

NEYMAR FRIGÖR ALLA
Leonardo bekänner: långt framskridna förhandlingar med Real och Barcelona
PSG kan ersätta O Ney med Dybala som då öppnar en karusell:
Juve på Icardi, Dzeko till Inter, Higuian till Roma
Till den franska klubben även Donnarumma

JUVE K.O: SARRI FNYSER
INTER, MAN SER CONTE
Bianconeri slagna (2–1) av Cholos Atletico
Tränaren: ”Idéerna finns där, det som saknas är detaljerna. Dybala? Det som jag säger och vill betyder ingenting…

JUVE, TA HEM EN BOMBER
Atletico vinner i Stockholm med 2–1, bianconeri sköt hela 27 gånger men gjorde bara ett mål med Khedira. Sarri behöver ett riktigt stöd till Ronaldo och förväntar sig en robust nedskärning av truppen: ”Det är genant, vi måste plocka bort 6 mycket starka spelare från listan för Champions.”

FÖRSVARSLÖS
Juve slagna med 2–1 av Atletico: redan 9 insläppta mål under försäsongen och om två veckor så börjar allvaret
Sarri: ”Men basen med idéerna finns där.”


ÖVRIGA NYHETER:

* Juventus Sverige: ”Tidningarnas spelarbetyg; flopp de Ligt, bra Douglas Costa och Rabiot: SZCZESNY 6 (Buffon 6), DE SCIGLIO 5 (Danilo 6), DE LIGT 5 (Demiral 6), CHIELLINI 6 (Bonucci 6), ALEX SANDRO 6 (Cuadrado 6,5), KHEDIRA 6 (Matuidi 6), PJANIC 5,5 (Bentancur 6), RABIOT 6,5, DOUGLS COSTA 7 (Bernardeschi 6), HIGUIAN 5,5 (Dybala 6), Ronaldo 5,5 (Mandzukic 6), Sarri 6.”

* Juventus Sverige: ”Man satte igår på Friends Arena nästan ett nytt rekord i antal åskådare. Publiksiffran blev 49 752 vilket bara är lägre än siffran i matchen mellan AIK och GIF Sundsvall den 4 november 2018 (50 128).”

* Gazzetta dello Sport: ”Neymar kan sätta igång en otrolig karusell: dominoeffekt i Italien. PSG kan ersätta honom med Dybala. På så sätt kan Paratici attackera för Icardi, sen alltid hans skyddsling.”

* Gazzetta dello Sport: ”Juve fanns där och förtjänade minst ett oavgjort resultat. Khedira gjorde mål. Dybala var den bäste av anfallarna: med nummer 10 på plan så fick man se fina passningar med Bernardeschi och Cuadrado.”

* Tuttojuve: ”Bara 20 % av fansen till Juve tyckte man gjort bort sig i affären med Lukaku medan resterande inte ville se honom i bianconeri.”

* Calciomercato: ”Vad som finns bakom Sarris lilla ”utbrott” igår: listorna, lönerna och en marknad att avsluta. När han pratar om överskott av spelare så lägger han in allt för han kan inte göra annat.”

* Gazzetta dello Sport: ”Juve hoppas: om O Ney lämnar så kan PSG dra åt snöret för Dybala.”

* Corriere della Sera: ”Juventus hejar på att Neymar lämnar.”


VILL DU FORTSÄTTA MED ATT LÄSA NYHETERNA VARJE MORGON HÄR PÅ SIDAN? STÖD DÅ MIN VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! 

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤


Demiral, den nye ”Montero”…

* Maurizio Sarri: ”Jag är nöjd, vi visade upp en bra teknisk kvalité under den första halvleken och även i den andra så gillade jag vår inställning. Vi kämpade ända tills slutet med spelare som nyss anlänt och vissa som fortfarande ligger efter med sina förberedningar som Khedira och Douglas Costa. Vi har mycket kvar att göra. Det andra målet är ett mål som vi aldrig får släppa in men det är sånt som händer. Basen finns där. Jag är nöjd över grabbarna.  Douglas Costa är en spelare som klarar av att anpassa sig till varje form av fotboll.”

* Juan Cuadrado: ”Vi trivs mycket bra tillsammans och blir bara bättre dag efter dag. Atmosfären är underbar, vi jobbar med en stor intensitet och koncentrerar oss på bollen för att göra snabba passningar.”

* Douglas Costa: ”Vi har ändrat på mycket jämfört med förra året och under många aspekter så måste vi förbättra oss. Vi måste fortsätta med att växa men det positiva är att vi sköt mycket mot mål.”

* Pjanic: ”Det finns bara ett datum stämplat i pannan och det är om två veckor när serien startar där man spelar om 3 poäng.”

* Simeone: ”Joao Felix har mycket talang men det bästa är att han har en enorm vilja att lära sig mer.”

* Cuadrado: ”Vi kommer att bli bättre efterhand och kommer att få se resultaten av det arbete som vi lägger ner.”

* Douglas Costa: ”Synd på resultatet men vi håller på att bli bättre. Det som är positivt är att vi ofta skjuter på mål. Jag är mycket nöjd över att vara tillbaka och hur jag mår.”

* Ronaldo: ”Goda känslor, vi fortsätter med att jobba på.”

* Cuadrado: ”Intensivt arbete, vi förbättrar oss för varje dag som går. Sarri är annorlunda Allegri.”

* De Ligt: ”Det har varit svårt att vänja sig vid denna nya miljö men jag blir bättre och känner att jag växer hela tiden.”

* Danilo: ”Härligt att få bära denna tröja för allra första gången.”

* Claudio Onofri, f.d. tränare: ”Juve tjänade på bytet Cancelo-Danilo, på alla sätt. För Juve igår även positiva saker. Sarri vet att det fortfarande inte är det lag som han önskar sig.”


EN DAG SOM DENNA:

IDAG SÄGER VI GRATTIS TILL:

* Legenden Gianluca Pessotto som fyller 49 år. Debuterade den 27.08.1995 i Juventus-Cremonese 4-1 (Campionato di Serie A). Hela 11 säsonger med Juve, 366 matcher och 3 mål.

* Massimiliano Allegri som fyller 52 år. Tränade Juventus 2014–2019. 331 matcher, varav 236 vunna, 50 oavgjorda och 45 förlorade.


* 2012 så debuterade både Kwadwo Asamoah (passade på att göra mål) och Lucimar Lucio med Juve.

* 1983 så tog vicepresidenten för USA, George Bush, emot Juventus i det Vita Huset i Washington. Invigning kom direkt från Ronald Reagan men som fick hinder i den allra sista minuten.

* 2012 så vann Juventus sin 5:e titel i Supercoppa Italiana genom att slå Napoli som efter matchen inte ställde upp under prisutdelningen.

* 2018 så startade Juventus TV på web.


FINO ALLA FINE!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0