DANILO, EN NY FRAMTID MED JUVENTUS!

Vem är egentligen Danilo Luiz da Silva, mer känd som Danilo?

Han är en brasiliansk fotbollsspelare, född den 15 juli 1991 i Bicas, och som till helt nyligen spelade för Manchester City. Men när han spelade i Porto så reste Paratici hela 18 gånger bara för att se honom spela och man ville redan då ha honom i Juventus, men Portos krav blev för höga (om ni minns det) och slutligen så blev det Real Madrid som kunde dra det längsta strået.

Det är en spelare med en enorm drivkraft, massor av erfarenhet och mycket mångsidig: detta är hans främsta profil. Även Inter var länge efter honom som i honom såg en ny Maicon för de liknar varandra på många sätt.

Danilo, förutom sin stora tekniska kapacitet, har även ett curriculum vitae som verkligen imponerar. Han har ju spelat i stora klubbar som Santos, Porto, Real Madrid och Manchester City, så det är inget blåbär vi pratar om trots att han inte är så gammal (28).

Det var just i Santos som han utvecklade sig enormt. Tekniskt sett så är han inte en ”Menino da Vila”, benämningen som man där använder för sina egna spelare som växt upp i klubbens ungdomsled eftersom han växte upp i América Mineiro, men är ändå en av hjältarna från Copa Libertadores 2011.

Ett stjärnlag med stora lagkamrater: här fann man spelare som Neymar, liksom Elano, Ganso, Zé Eduardo och Rafael, målvakten som spelade för Napoli och som tillsammans verkligen gjorde skillnaden.

En överlycklig Danilo efter att ha slagit in det avgörande målet för Santos!

Danilo var en Jolly i Muricy Ramalhos formidabla lag där man använde honom såväl som terzino som en inre mittfältare. Två roller som inte har mycket gemensamt men som han utförde på ett perfekt sätt, detta tack vara hans särdrag: den första matchen i finalen mot Peñarol så spelade han på mittfältet då man saknade Ganso och i returen så flyttade man honom till högerkanten där han såg till att slå in det avgörande målet som gjorde att Santos äntligen kunde erövra titeln efter att ha väntat i hela 48 år!

Intrigerande kombinationer som förde honom till Europa för att värderas av Julen Lopetegui: Porto skapade av honom en terzino med både fysik och ben och som imponerade stort för sin kapacitet att täcka planen. Och det var för just detta som Real Madrid mer eller mindre blev tvungna att vinna spelarmarknadens ”El Clásico” mot Barcelona för att få honom i sina led.

Han blev den dyraste försvararen i klubbens långa historia, en stämpel som det inte var lätt att leva upp till. Han hade framöver att göra med konkurrenter som Carvajal i Real, Walker i City, tunga namn, hinder som han blev tvungen att överstiga för att man skulle återse den spelare som glänste så mycket från tiden i både Santos och Porto.

Trots att man då och då bänkade honom så hindrade inte det att han alltid blev uppkallad för att spela med det brasilianska landslaget under tränaren Tito. I VM så delade han sin roll med Fágner, en av tränarens stora skyddslingar från tiden med Corinthians, sen även med Fabinho, som användes i några vänskapsmatcher efter VM.

På Santiago Bernabeu erövrade han ett mästerskap, två Champions League, en Supercoppa UEFA, och VM för klubblag. Under 2017 med City så vann han två mästerskap, en FA Cup och två League Cup! Dessutom så kan lägga till i sitt curriculum ett guld i det amerikanska mästerskapet U20, ett guld i VM för U20 och ett silver under OS 2012.

Nu är ögonblicket inne för Maurizio Sarri att fostra honom så gott han kan och Danilo är nu redo att krama om Cristiano Ronaldo för att spela sina chanse och kanske få en nytändning med Juves tröja. Det hoppas vi alla på, för det blir inte lätt att ersätta en som Cancelo men som vanligt så får vi lita på ledningens omdöme.

Välkommen till Juventus!
Danilo, uno di noi!
🦓❤🏆👏

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0