PAVEL NEDVEDS JUVE

Här i Sverige är det ofta så att ingen vågar ta ansvar. Man är rädd för att dra igång saker. Det kan betyda kostnader och så måste man stå till svars sedan. Det är viktigt att man vågar ta ansvar. Sedan blir man uthängd, men det är bättre än att stå passiv. Då är det bättre att ringa ambulansen och sedan skicka hem den om den inte behövs.”
Carl XVI Gustaf

Gilla eller inte, det som håller på att födas fram för säsongen 19/20 kommer att bli Pavel Nedveds eget Juventus.

Allt började den där kvällen i oktober där en nästan bedövad Beppe Marotta annonserade framför Skys mikrofoner att hans kontrakt som sportchef för Juve inte skulle förlängas och att hans tid i bianconeri var över.

Från det ögonblicket så började Nedveds tankar och idéer att ta form. Äntligen fick han möjligheten att arbeta mer självständigt. Låt oss hålla oss till sanningen, förhållandet mellan Nedved och Marotta har aldrig varit idyllisk, Pavel är mycket mer ambitiös än Beppe som i sin tur är försiktigare med en Paratici som ofta fungerade som medlare mellan de båda.

Pavel har alltid varit den ende som verkligen vet något om fotboll, han har ju upplevt dynamiken på plan, i omklädningsrummen och har alltid gett allt för sitt Juve.

Marotta å sin sida är en utmärkt administratör men utan den känslan som gör honom till en stor ledare för en lika stor klubb. Affären med Ronaldo blev ju en klar skiljelinje mellan honom och Juventus där presidenten Andrea Agnelli bestämde sig för att ändra på allt och inte längre ge makten åt denna trio, men till duon Nedved-Paratici, där den förste är den som ritar upp linjerna medan den andre, tack vare sin erfarenhet, är den som ser till att förhandlingarna avslutas, i alla fall så länge det är möjligt att göra det.

Allt började med att man gjorde sig av med Massimiliano Allegri, en tränare som Marotta år efter år envisades med att ha kvar på bianconeris bänk och som blev den första pusselbiten som vicepresidenten för Juve lade upp på bordet. För trots alla ”vänliga ord” så var det just Nedved som tryckte på för att man skulle sparka Allegri. Andrea Agnelli i egenskap som president, godkände detta val och gav därmed mer ansvar till den nya duon.

Genom att utnyttja Juventus ekonomiska och tekniska styrka så leder nu Pavel en mycket viktig teknisk och taktisk revolution och sakta men säkert håller på att byta ut alla ”Marottas män”. Först på listan Allegri och sen märkt med rött namn som Mandzukic, Khedira och andra. Nästan som att inte bara ändra på ett blad men i praktiken hela historieboken.

I dessa dagar så pratar man oerhört mycket om ett möjligt byte mellan Juventus och Manchester United för Dybala- Lukaku. Sett så här är det inte enkelt att förklara och det ser kanske mer ut som om Paratici bara vill retas med Marotta, för belgaren var ju det första namnet som Conte hade i tankarna, som tycker att han är perfekt för sitt nya Inter (även när han tränade Chelsea ville han ha Lukaku), så pass att man inledde officiella förhandlingar mellan Inter och United.

Men idag så ser det ut som nerazzurri inte klarar av att finna en slutlig överenskommelse och därför så föddes denna förhandling med de respektive anfallarna i Juventus och Manchester inblandade. Fansen till Juventus är på dåligt humör och även överraskade över denna möjlighet men måste påminna er att United som är den rikaste klubben i världen och Juventus, inte inleder en så pass viktig förhandling bara för att bara ”trotsa” en annan klubb.

Inter har haft all tid i världen för att avsluta denna affär så de får helt enkelt skylla sig själva, men det är också ett resultat av hur Suning tänker och agerar. Inter är för dem bara en leksak för deras ägares son Steven Zhang, den nuvarande presidenten för Inter. De sätter alltid deras kinesiska klubb, Jiangsu Maint Football Club, i första hand där man inte skyr några som helst medel för att betala jättesummor för spelare (som Bale helt nyligen) och andra medan man i Italien drar sig för att betala några extra futtiga miljoner för Dzeko…deras alibi är alltid FFP, vilket bara är skitsnack…say no more.

Enligt de som följt Juve under dessa sista år vet och har lagt märke till att Nedved flera gånger dragit Dybala i öronen då han tycker att han inte ger tillräckligt mycket av sig själv på plan och att inställningen inte heller är den rätta. Jag trodde att CR7 skulle få honom att ändra på det när Joya med egna ögon kunde se hur en riktig mästare uppträder, en som är äldre än han själv, en som tjänar MYCKET mer men som ÄNDÅ alltid ger allt, både på plan som på träningarna (även på fritiden), medan Dybala när han är ledig, mest gillar att strosa runt och roa sig med sin vackra fästmö. Vill du bli en mästare att räkna med så måste man börja uppträda som en sådan. Det är ju fyra år som vi väntat på att se honom i den rollen…speciellt om du bär på ansvaret med att bära på nummer 10.

Idag är det möte mellan klubben, Sarri och Dybala och då lär vi få veta lite mer hur det går.

Det finns ingen perfekt klubbledare, ingen som aldrig begår ett misstag, men Pavel Nedved befinner sig i en situation där han nu leder Juve för att ta henne dit han vill. Kommer han att klara av det? Kommer han att göra det bra? Vi får se, men vad som är säkert är att han inte känner rädsla för att implementera sina idéer och ta på sig allt ansvar. Och en annan sak är lika säker: om det går bra eller dåligt så vet vi vem vi ska tacka eller åt vem vi kan ge skulden…Pavel Nedved.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0