GRAZIE MAROTTA (och) CONTE!

DÅLIG VANA BLIR BARA VÄRRE MED TIDEN”
Isländskt ordspråk

Juventus och Inter kommer ju som sagt att möta varandra i morgon på Inters ”hemmaplan” i Kina. En vänskapsmatch med den sedvanliga rivaliteten som huvudrecept men samtidigt medvetna om att det är spelarmarknaden som just nu är det som intresserar oss mest, inte så mycket matchen i sig.

Nerazzurri gör allt de kan för att närma sig Juve, de tog vår sportdirektör, vår f.d. tränare som fick en hutlös summa i lön och en del andra personligheter som innan tillhörde bianconeris stab. Men trots det så är deras strategier på marknaden så annorlunda jämfört med Juventus egna och som just nu ser ut att ha försatt dem i en svår situation och lida stora ekonomiska förluster (som om det var det de behövde just nu).

Om Juventus å sin sida gör allt de kan för att öka värdet på de spelare som finns på listan över de man vill göra sig av med, som Higuian, Cancelo, Mandzukic, så kan man absolut inte säga samma sak om Inter.

Bianconeri ställde upp ända från början med både Cancelo och Mandzukic i matchen mot Tottenham medan Higuian sattes in i den andra halvleken.

Pipita spelade bra, gjorde dessutom mål, kanske provocerade han också lite med sin gest, men det kan vi smälta, men vad som är säkert är att han inte minskade sitt värde på marknaden, tvärtom, målet han gjorde hjälper säkert klubben att få ut mer för honom och samtidigt övertyga andra klubbar att vilja ha honom. För Mario Mandzukic gick det kanske inte lika bra (av olika anledningar, såg trött ut) men även han ingår i projektet.

Vi kan som sagt inte säga samma sak om Inter, faktum är att de sköter om det hela på ett mycket dåligt sätt (trots Marotta), speciellt när det kommer till Icardi, Nainggolan och självaste Perisic. Alla tre är på väg ut med huvudet före för i praktiken har man redan satt dem utanför sitt projekt. För en expert som Luciano Moggi så låter allt detta som århundrades skämt…kan höra honom garva ända hit och som säger: ”Vad väntade du dig, detta är ju Inter”.

Om Icardi som är på “träningsläger” i Ibiza nu inte ens är värd hälften mot vad han var värd för bara ett år sedan, så ser vi även värdet på Nainggolan gå från 29 miljoner euro (plus Zaniolo) till ynkliga 10 miljoner euro, och till slut Perisic, vars värde (också tack vare Contes uttal) som först låg på 30–40 miljoner euro nu säljs för en spottstyver. Varför ville man ha både Marotta och Conte om detta ändå är resultaten av det hela? Say no more…

Detta är en rad av paradoxala situationer som får Inter att förlora nästan 100 miljoner euro på ett bräde. Juventus å sin sida hoppas i alla fall att inte förlora något, tvärtom, man vill försöka få in något plus på det hela.

Olika strategier, som den att vänta in i det sista för Icardi. För vad kan man egentligen begära för en spelare som man inte ens är med i truppen och som bara vill ha bianconeri? Juves styrka ligger i just detta, att invänta andras misstag för att göra stora stötar.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *