Dagens Juvenews, lördagen den 13 juli 2019

DAGENS LÖPSEDLAR:

Rekord stöten, holländaren är den mest betalde försvararen i Italien
CR7, HÄR HAR DU DE LIGT
Juve tar hem talangen i Ajax ”uppvaktad” även av Ronaldo. En affär på 70 miljoner euro. Vilken bunker tillsammans med Bonucci och Chiellini.

DE CHAMPIONS
Juve, för De Ligt saknas bara att det blir officiellt
Holländaren följer inte men Ajax i Österrike: i Amsterdam ger man operationen som avslutad. Sarri vill ha med honom på turnén i Asien.

Montella säkrar Chiesa: ”Jag vet att han stannar.”

HÄR HAR NI DEM!
Dagen då CR7 kom tillbaka till Juve så annonserar Ajax att De Ligt inte kommer att resa med på deras träningsläger i Österrike. En affär på 70 miljoner euro till holländarna och 5 i bonus, ett femårigt kontrakt till Golden Boy med en lön på 7,5 miljoner euro om året.

Juve, allt klart med De Ligt


ÖVRIGA NYHETER:

Cristian Gabriel Romero, 21 år från Córdoba, Argentina

* Juventus Sverige: ”Officiellt! Cristian Romero är bianconero. Han kostade 26 miljoner euro. Ett femårigt kontrakt ända tills den 40 juni 2024. Försvararen kommer dock att stanna kvar ännu ett år i Genoa på lån.”
(I verkligheten betalar Juve bara 8 miljoner euro då man sålde Sturaro till dem för ett ”överpris”, men det är ju så det fungerar idag…på gott och ont…)

* Gazzetta dello Sport: ”De Ligt är numera en spelare i Juve. Annonseringen kommer i början på nästa vecka. Till Ajax 70 miljoner euro. Spelaren kommer att skriva under ett femårskontrakt med en lön på 7,5 miljoner euro.”

* Corriere dello Sport: ”Bara sex holländare har tidigare spelat i Juventus; Edgar Davids (235 matcher), Van de Sar (88), Quasim Bouy (1), Sergio De Windt (bara en vänskapsmatch), Eljero Elia (5) och den unge Fernandes Da Cunha som kom 2018 och spelar i U23.”

* Holland, de Telegraaf: ”De Ligt kommer att få sin drömtransfer!”

* Holland, AD.nl: ”De Ligt har skrivit på för fem år med Juventus.”

* Holland, Voetbal International: ”De Ligt har valt maxi-transfern till Juve.”

* Tuttosport: ”Juve, De Ligt redo att landa i Turin där hans stora idol, CR7, väntar på att krama om honom.”

* Gazzetta dello Sport: ”Perin mot Portugal. Benfica har erbjudit 10–12 miljoner euro, Juve begär något mer: ett avstånd inte alltför stort.”

* La Repubblica: ”Det räcker inte med 70 miljoner euro för Lukaku, Inter siktar på att tjäna något på försäljningen av Icardi. Spelaren är redo att acceptera Juve som räknar med att ta honom på lån.”

* Corriere di Torino: ”Moise Kean är på listan över spelare som kan säljas. Om han blir såld försöker man då få till en återköpsklausul?”

* Tuttojuve: ”Buffon hade minst fem olika erbjudande att gå på innan han till slut valde Juve; City, West Ham, Porto, United och Parma.”

* Frankrike, L’Equipe: ”Hamza Rafia i Lyon ett steg från att gå till Juventus U23.”

* Sportmediaset: ”Dani Alves har erbjudit sig till Juve.”

* La Repubblica: ”Juventus tänker på Icardi men på lån.”

* Calcio & Finanza: ”Börsen, Juves aktier flyger högt igen, +2,54, och är nu på samma nivå (1,5855) som när man trodde på att Guardiola skulle komma till Juve.”

* Gazzetta dello Sport: ”Arsenal och Tottenham utmanar Juventus om Zaniolo i Roma. Men spelaren, om han blir såld, är bara intresserad av Juventus.”

* Tuttosport: ”Juventus vill inte riskera, Costa och Ramsey kommer att fortsätta sina personliga träningar på Continassa medan de andra åker på turné.”


VILL DU FORTSÄTTA MED ATT LÄSA NYHETERNA VARJE MORGON HÄR PÅ SIDAN? STÖD DÅ MIN VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! 

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤


Matthijs de Ligt, 19 år från Leiderdorp, Holland

* Massimo Pavan, journalist: ”Köpet av de Ligt är en fantastisk stöt som ser till att försvaret är på plats de följande 10 åren. En förstärkning som kommer att vara fundamental för framtiden. Utöver priset så tillåter det klubben att få tillbaka minst samma summa vid en eventuell försäljning.”

* Moreno Torricelli, legend: ”De Ligt kan bli pelaren som stöder upp hela försvaret.”

* Roma, Leonardo Spinazzola: ”I Juve såg jag en vinnande mentalitet och förbättrade mig där som spelare.”


EN DAG SOM DENNA:

IDAG SÄGER VI GRATTIS TILL:

Federico Mattiello från Barga. Idag spelar han i Cagliari som mittfältare

* Federico Mattiello som fyller 24 år. Debuterade den 09.11.2014 i Juventus-Parma 7–0 (Serie A). 3 säsonger och 3 matcher med Juve.


* 1935 så avled presidenten för Juventus, Edoardo Agnelli, i en tragisk flygolycka i Genua.

* 2006 så fick Juventus ta emot domen som såg till att de hamnade i Serie B med 30 minuspoäng och 80 tusen euro i böter. Man återkallade de två vunna Scudetton för 2004–05 och 2005–06.


FINO ALLA FINE!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0