MERIH DEMIRAL, THE TURKISH WONDERKID!

När han bara var 13 år så spelade han med Fenerbahce. I Serie A med Sassuolo och idag är försvararen som studerar Varane, en spelare i Juventus.

Han började med fotbollen tack vare en granne som förberedde papperen för att skriva in honom på en lokal fotbollsskola i sin hemstad Kocaeli i nordvästra Turkiet när han var 10. Vid 13 års ålder så blev han redan en spelare i Fenerbahce, där han inte förlorade någon tid och växte snabbt upp. Han har gått igenom alla ungdomsleden, från U13 ända tills U21, för att sen hamna i Portugal, där han lärde sig mycket och sen returen till Turkiet innan han till slut flyttade till först Sassuolo och nu bianconeri i Serie A.

Med Sassuolo så blev han faktiskt den första turkiska försvararen som gjort mål i Serie A och detta med två mål i en och samma match. Tränaren De Zerbi är och var helt förälskad i denne unge talang och efter vinsten mot Chievo så beskrev han honom så här: ”Det är en mycket stark spelare, komplett. Snabb och teknisk, han har varmt blod i sig. Och är bara 21 så han har en mycket lovande framtid framför sig.”

I hemlandet så jämför man honom med Manolas och Vidic, men han själv inspireras av Varane, för vilken han känner en stor beundran för spelarens eleganta sätt att verka på plan. Han är mycket snabb och vet i förväg vad som ska hända och detta är det som mest utmärker honom. Man har även upptäckt att han är kylig framför motståndarnas mål. Född 1998 i Kocaeli nära Istanbul och det var just här som han började med fotbollen. I Fenerbahce, allt på bara några få år.

Efter en ungdomsturnering så lade Sporting Lissabon märke till honom och deras erbjudande var högst lockande men att lämna Turkiet redan vid den åldern var inte ett lätt beslut. Efter att noga ha övervägt det hela tillsammans med familjen så beslöt han sig till slut att acceptera denna europeiska utmaning, ett val som han aldrig skulle ångra. Först i Sportings ungdomslag och B-laget med några matcher i A-laget innan man beslöt sig för att låna ut honom till Alabensense, hela tiden i Portugal, för att sedan återvända till Turkiet, till Alanyaspor, där han spelade alla matcherna i ligan ända tills att erövra en plats i det turkiska landslaget.

Hans hemligheter? Fysiken, talangen och uppoffringen. På så sätt förhäxade han De Zerbi. En ”doppietta” för att göra sig hörd efter hans ankomst till Sassuolo i januari. Han fortsatte i Sassuolo i synergi med Juventus som igår gjorde det klart med honom.

Han är en mix av Barzagli och Chiellini (men högerfotad), en klon av Manolas, Varanes arvinge. Hans namn fanns ju med på Paraticis ”bortglömda” lista på restaurangen.

Han är en spelare som har mycket klart för sig: ”Jag vill bli en av de bästa försvararna som finns idag. Jag måste förbättra mig, i Turkiet hade jag ingen framtid, om man vill bryta igenom så måste du göra uppoffringar, även utanför plan. Livsstilen är viktig, liksom viljan att bli bättre för varje dag.”

Även Atletico Madrid var efter honom, men nu är han vår och vi håller hårt om denna unge talang för det kan bli en spelare som kommer att höra av sig framöver, det är jag säker på.

Merih Demiral, uno di noi!
❤🦓✊

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ MIN VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0