GIANLUIGI BUFFON, TILLBAKA TILL FRAMTIDEN…

”De som aldrig någonsin lider kan aldrig växa, ej heller förstå vem jag är”
(Buffon citerar James Baldwin)

Sommaren 2018, Gianluigi Buffon lämnar Juventus efter hela 17 säsonger. Ett farväl med tårar och varma applåder på Allianz i den sista matchen mot Hellas Verona för en av de viktigaste målvakterna i Juventus långa historia och även för den italienska fotbollen.

När Superman Gigi skrev på kontraktet med Paris Saint Germain så verkade som myten om honom föll isär. Många fans väntade ju sig att han skulle lägga handskarna på hyllan men ack nej, Gigi kommer att spela minst en säsong till i Paris och det som andremålvakt till den franske världsmästaren, Alphonse Areola.

Hans prestationer gick lite upp och ner, bra i det franska mästerskapet, en katastrof i Champions, vem minns inte hans ”tavla” i åttondelsfinalen mot Manchester United…

Efter ett år i Frankrike så beslöt sig Gigi och PSG att gå skilda vägar och alla väntade sig på nytt att han nu skulle lägga handskarna på hyllan, man tänkte ju på att han nu kunde påbörja en roll som en ledare i det framtida Juventus men åter igen, ack nej.

Istället…en otrolig vändning. Läste i Gazzetta att Barcelona erbjudit Buffon rollen som andremålvakt men så fort Agnelli fick reda på det så ringde han själv upp Gigi och sade: ”Om du nu ändå ska vara andremålvakt, varför inte vara det hos oss?” Juventus söker ju en som kan ersätta Perin, som i sin tur inte alls är nöjd med att ständigt sitta på bänken och som vill spela mer, fullt förståeligt.

Juventus behöver ju en bra andremålvakt så det passar bra in med Buffon, men tror ändå att det som räknas mest är den roll som han kommer att spela i omklädningsrummet. Många nya spelare har ju kommit in och Sarri, den nye tränaren, har ju inte ett hum om vad det innebär att vara juventino så det blir inte hans uppgift att lära ut det, hans roll är ju att träna laget, inte att lära ut Juves mentalitet, det är en uppgift för främst då Buffon men även Chiellini och Barzagli.

Dessutom så kan Buffon påbörja sina studier som en framtida ledare i Juventus för klubben kräver att man bara har specialutbildad personal inom varje sektor och det räcker inte med att du varit en fanbärare eller en stor ikon. Han kommer att få en mycket viktig uppgift i dagens Juve och det är det att fungera som en slags bindning mellan klubb-tränare-spelare. En verklig ledare i omklädningsrummet, redo att både säga och ryta till när det behövs, speciellt i svåra moment, en som låter sig höras innan och efter en match.

Gigi, som vi alla vet, har ju under sin karriär alltid gjort så, för han är ju begåvad med en enorm karisma men nu kan han även använda sig av sin enorma erfarenhet som han säkert kommer att ställa upp med för att hjälpa laget på alla sätt och vis.

Men inte alla fansen är nöjda, det finns de som tror att hans närvaro kommer att sätta allt för stor press på Wojciech Szczęsny som vid första bästa misstag kan bli föremål för en diskussion.

Men måste säga en sak, i Juventus så har det alltid funnits en väl utpräglad hierarki som alltid respekteras. Buffon är ju utan tvekan en mycket intelligent person och sätter säkert alltid klubben i första hand före sig själv.

Nästan onödigt att nämna att han självmant valde att följa med Juve ner i Serie B och bara detta får en att förstå vilket hjärta för bianconeri den här målvakten från Carrara bär på.

Sen så finns det en dröm, kanske tre för att vara mer precis. Den första är ju att slå Maldinis rekord med antalet matcher i Serie A (647, så det fattas bara 8 matcher för att slå det), den andra är ju att bli den första spelaren i historien med att ha vunnit 12 Scudetton med en och samma klubb. Men den största drömmen är trots allt den att kunna höja pokalen med de stora öronen och det är det som han vill mest av allt…och vem kan förebrå honom?

Gigi, tillbaka till framtiden!

Gianluigi Buffon, uno di noi!
🦓❤🏆

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *