JUVENTUS STRATEGIER

”ALEA IACTA EST”
Tärningen är kastad!

Det fanns en gång ett Serie A med de ”Sette sorelle”, de sju systrarna, med kampen mellan lagen i Milano, kampen mellan Lazio och Roma, med sagan om Verona, den med Maradonas Napoli och Sampdorias med duon Mancini-Vialli.

Alla fascinerande historier på sin tid men i stort sett omöjligt att det kommer att upprepas, för romantikens tid inom fotbollen är numera bara ett minne blott, en romantisk period som svepts bort av Juventus fruktansvärda hegemoni.
Bianconeri lägger hela tiden nya kort på spelbordet och förändrar mästerskapet när och hur de själva vill och det enda sättet att sätta stopp för detta är att Juventus begår harakiri. Så Juventus värsta tänkbara motståndare kan bara vara Juventus själv.

Den episka ändringen med bytet Allegri-Sarri är en signal till alla, Juventus tänker inte ta en paus eller stanna upp, när man ser ut att ha nått sina mål så startar man om på nytt. En stark signal till alla de som försöker följa henne, som en cyklist som försöker hålla sig i bakhjulet på ledaren i racet, men där denne ledaren fortsätter att trampa på snabbare och med högre rytmer, för att till slut lägga alla förföljare långt bakom sig.

När bensinen verkar ha tagit slut så finner Juventus alltid andra former av energier för att hålla sina motståndare på behörigt avstånd, och det som för en normal betraktare ser ut att vara ett pågående bygge är i själva verket en konstruktion som står på mycket solida grunder, ett bygge som alltid fortsätter att utveckla sig.  

Maurizio Sarri med sitt sätt att se på fotbollen, är utan tvekan ett berikande tillägg, främst då vad det gäller lagets nuvarande spelarmaterial, men framför allt på vad som komma ska.

Spelare som kommit gratis till Juve som Ramsey, och nu snart även Rabiot, är egentligen mästerverk grundat på en mycket väl uttänkt strategi som bara i en enda stöt tillåter att man markant kan höja kvalitén på själva nervcentret som ju är mittfältet, ett mittfält som under tidigare år har sett många stora spelare lämna den gamla damen, namn som Pirlo, Vidal och Pogba, men på samma gång ger dig möjligheten att skapa en bas för framtida god vinst på deras försäljningar.

Men Juventus stannar inte här, för här pratar vi nu om stötar som är fundamentala för att avsevärt höja på kvalitén, för att utsträcka sin överlägsenhet, både vad det gäller den tekniska biten som bilden man har av Juve. Förra sommaren så ansåg ju väldigt många att Cristiano Ronaldo var århundrades stöt, många anser nu (om det nu blir av) att den 19 årige talangen i Ajax, Matthijs de Ligt, ser ut att bli den här sommarens nya ”århundrades stöt”, och det inte utan anledning.

Den unge försvararen har varit med om en helt otrolig säsong och det förstärktes med sin insats i Champions League med en ”score” som är ovanligt för en spelare i hans roll: 7 mål på 55 matcher, och som gjorde att siffran på hans prislapp sköt i höjden (nu 75 miljoner euro) och lönen som spelaren och hans agent Mino Raiola nu kräver.

Juventus har alltid varit mycket försiktiga med hur man spenderar sina pengar och i stället varit mycket duktiga på att rationalisera sina utgifter genom att först noggrant värdera nackdelar med fördelar innan man fattar ett beslut.  Och detta beslut att satsa hårt på de Ligt är dikterat av de många fördelar som den här unge spelaren bär med sig, framför allt hans absoluta roll som en toppspelare, en som har både nuet och framtiden framför sig, en som har en karisma utöver det vanliga och även själva bilden man har av spelaren, som trots sin ringa ålder redan har erövrat graden som kapten, både på och utanför plan, en verklig ledare. Och för de som är tveksamma så råder jag er att läsa hans tal som han höll under Ajaxs avslutningsceremoni.

De Ligt är inte den sista etappen i Juves strategi, för man förbereder andra investeringar beroende på vad Sarri har i åtanke, med spelare som Mandzukic, Khedira, Matuidi och kanske även Gonzalo Higuian som alla kanske redan packat sina väskor för säkerhets skull och som kan lämna plats åt andra värdefulla spelare. Och sen finns det de som är ovärderliga, som i det här fallet Gianluigi Buffon, en spelare som överstiger det man får ut av på plan, som har ett humant värde och som känner en mycket stark tillhörighet för tröjan.

Efter sin erfarenhet i PSG så kan man nu öppna dörren igen för Gigi som vice till Wojciech Szczęsny. Här diskuterar vi inte om vem som har den absoluta huvudrollen, för polacken har visat att han redan är en värdig efterträdare till Buffon, men hans återinträde i gruppen är också ett närmande för en framtida roll som ledare i Juventus ledning.

Hans närvarande i omklädningsrummet vore fundamentalt då hans karisma och erfarenhet som han bär på, förmedlas ut på plan och senare från skrivbordet, precis det som hände med en annan legend, Pavel Nedved.

Allt detta är en bekräftelse vad Juve är kapabla att göra för Serie A, på både gott och ont, genom att flytta på sina flaggor i ett RisiKo som alltmer färgar sig vitt och svart!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *