Matthijs de Ligt ”The Total Defender!”

Den med Juventus kan bli en historia redan skrivet i ödet. En fråga om blickar, eller i det här fallet, om korsningar. För, trots hans unga ålder, Matthijs de Ligt och bianconeri har flera gånger korsat varandras vägar. Flamman som fick passionen att blomma upp började för exakt ett år sedan, juni 2018: försvararen imponerade på alla under vänskapsmatchen mellan Holland och Italien som man spelade i Turin och Juve började då öppet visa sin uppvaktning för den unge holländaren.

Man bjöd då i allra största hemlighet in Matthijs de Ligt att besöka Juventus nya och fina anläggning och alla deras lyxiga strukturer på Continassa. Holländaren blev mycket imponerad av bianconeris uppvaktning och det på mycket positivt sätt. Från det ögonblicket så fortsatte Juventus att hålla kontakten med hans agent, Mino Raiola, levande och ”varm”.

Sportchefen i Juve, Fabio Paratici (med sina män) följer honom under en lång tid på nära håll för att sedan göra det personligen. Allt mer positiva förhållanden. Under tiden så slår De Ligt alla med häpnad med sitt Ajax i Europa. Bara 19 år redan ledare och kapten i ett lag som fick hela Europa att bli begeistrade över deras spel i Champions. Man eliminerade Real Madrid i åttondelsfinalen efter en extraordinär prestation på Bernabeu för att sen ta sig an vårt Juventus i kvartsfinalen. En ny korsning.

De Ligt blev då, i både hemmamatchen i Holland och returen på Allianz, lagets superhjälte: först höjde han på muren framför bianconeris attacker för att sedan själv se till att slå in det avgörande målet 2–1 och eliminerade därmed Cristiano Ronaldo & Co i Champions.

Den definitiva kröningen kom till framför ögonen på Pavel Nedved, Paratici och alla andra i bianconeris ledning. Ryktena och rösterna omkring De Ligts namn på spelarmarknaden började bli allt mer enträgna, på Raiolas smartphones display så började det dyka upp samtal från alla de stora klubbarna i Europa, framför allt Barcelona, som sen tidigare har ett starkt förhållande med Ajax, speciellt efter affären med De Jong och det såg ut att bli klart med dem. Men något eller någon satte käppar i hjulen i den affären. PSG försökte att utnyttja denna situation men affären konkretiseras aldrig ordentligt.

Så har vi då Juve, som under alla dessa månader alltid hållit sina kontakter levande med holländaren, och som nu försöker klättra förbi alla de andra: de Ligt öppnar definitivt upp för en möjlighet att flytta till Turin och nu är det upp till Paratici och ledningen i bianconeri att finna en slutlig överenskommelse med Ajax. Till dess, låt oss ta en blick på några kuriösa saker om den unge talangfulle holländaren född 1999…

En saknad tennisspelare…

Den första sporten som den då lille Matthijs sysslade med var tennis och inte fotbollen som de allra flesta tror. Mamma Vivian och pappa Franck, båda tennisspelare, ville att sonen skulle fortsätta med deras familjetradition och såg för honom en viktig karriär inom tennissporten. Men en dag så upptäckte den lille de Ligt fotbollen. Det blev en ”fatal attraction”…

Fotbollsspelare tack vare ödet

När han kisade mot horisonten från sin bostad i Abcoude (han är dock född i Leiderdorp), platsen där han växte upp och där han började med att spela fotboll med det lokala laget, så drömde den lille Matthijs en dag om att träda in på plan på Johan Cruijff Arena, som bara låg ca 5 km från hans bostad. En dröm som en vacker dag skulle bli en verklighet. Han debuterade med Ajax den 27 november 2016 i matchen mot Heerenveen.

Redan en kapten med rekord.

Kvalité och personlighet utöver det vanliga är hans principiella särdrag, Matthijs de Ligt visade sig vara en förutsedd talang. Han kom in på plan i matchen Tottenham-Ajax, 19 år och 261 dagar gammal och blev därmed den absolut yngste kaptenen som spelat en semifinal i Champions League!

Förutsedd talang även i landslaget.

De Ligt spelar, hänför alla och slår rekord på rekord. Genom att spela från den allra första minuten i matchen mellan Holland och Bulgarien i mars 2017 så blev han den allra yngste debutanten i det holländska landslagets historia efter kriget och slår ett nytt rekord med sina 17 år, 7 månader och 10 dagar, ett rekord som härstammar från 1931!

Hans märkliga smeknamn

Som det nästan alltid sker så ger man spelare vissa smeknamn och även Matthijs de Ligt har ett, men det är inte på något sätt bundet till fotbollen. Många av hans kamrater i Ajax kallar honom för “Fatty” (tjockisen), det för hans runda och lite barnsliga ansiktsdrag.

Det privata livet och fästmön

De Ligt har alltid försökt med att hålla sig undan strålkastarljusen men hans stora kärlek som han känner för sin fästmö, Annekee Molenaar, har på sista tiden allt oftare hamnat på tidningarnas förstasidor…inte lätt att vara kändis.

Cristiano Ronaldos inbjudan

Nu har hans namn blivit ett av de mest omskrivna på spelarmarknaden, först till Barcelona, sen till PSG som det flera gånger såg ut att bli klart med, men i verkligheten så har det gått en annan väg. Förhandlingarna har dragit ut på tiden och Juve ser nu ut att ha lagt vantarna på denne så otroligt duktige talang. Kan man även tacka Ronaldo för det? Kanske det, men när en ung spelare som Matthijs under matchen i Nations League får höra CR7 säga till en: ”Kom till Juve och spela”, så kan man nog inte förbli likgiltig.

Men som sagt, inget är klart än men faktum är att OM han kommer så blir han den näst dyraste spelaren i Serie A genom tiderna och det hade gett Juventus plats på ALLA världens tidningars förstasidor igen. Det handlar om en kolossal investering och man kan bara hoppas på att det lönar sig i längden, alla förutsättningar för det finns där och det återstår nu bara att hålla tummarna!

Matthijs de Ligt, uno di noi? Hoppas…
✊❤😜🦓

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0