EN SVENSK JUVENTINA!

SONO UNA JUVENTINA, AND IF YOU CAN´T HANDLE ME AT CHAMPIONS, YOU DON´T DESERVE ME AT SCUDETTO”
Nathalie Salomonsson

EN SVENSK JUVENTINA
Gästkrönika av Nathalie Salomonsson

VILL DU GIFTA DIG MED MIG? Reaktionen jag som oftast får av att vara kvinnlig
svensk supporter av Italiens största och kanske mest omtalade fotbollsklubb. En fråga likt denna väcker såklart följdfrågor: Kommer frieriet ske under första eller andra halvlek på Allianz skinande marker? Att mer specifikt presentera sig som juventina inför italienare i Skandinavien kan liknas med att vara en nyupptäckt blomma i vildmarken.

Tillhör vi rivaliserande klubbar brukar det vägas upp av att jag är kvinna med intresse för Serie A, diskussionerna blir livliga men passionerade med glimten i ögat. Italienare är ju trots allt Europas gentlemän, som en vän i Bergamo brukar säga. Och för all del, juventinas är onekligen en sällsynt art i vår nordiska fotbollsdjungel.

ANTONIO CONTE: “Vi blir nu hyllade och det ger mig rysningar. Jag fruktar att det kommer få några av er att slappna av.” Än idag finns det något relevant i Contes ord. Att vi varit orubbliga på tronen är sen gammalt. Men efter en 8:e Scudetto i rad, Coppa Italia och upprepade uttåg ur Champions League så växer en frustration. Säsongens avslutande matcher kunde ha spelats i sandaler och solhatt, nederlaget i Champions League och en tidig ligavinst skapade en antiklimax utan dess like.

Solhatten av till Ronaldo dock, som trots lagets likgiltighet och ibland vilsenhet behöll Fino alla Fine mentaliteten ända till slutsignal. Men att vända kappan efter vinden är inte passion, det är osportslighet. Man lämnar inte sin dam, som Del Piero en gång sade. Kan du inte hantera förlust i Champions League och genast söker en syndabock så mister du din rätt att tala högmodigt över klubbens överlägsenhet i Serie A. Det är vårt jobb som supporters att fylla det tomrum som uppstår i svåra stunder. Det är vi som bär klubbens historia vidare.

Juventus är större än ligan och jag ser inte MR Allegris avgång som slutet på en era, jag ser det som en stark grund för att erövra ny mark. Skeptiker frågar sig om Sarri är rätt man för Juventus, men vad händer om vi vänder på det: Är Juventus rätt klubb för Sarri? Äkta kärlek är när någon tar fram det bästa i oss. Och något säger mig att Juventus kan bli den klubb som tar fram det bästa ur Sarri.

Jag kommer inte från en sportintresserad familj eller minns samtliga spelare som haft äran att bära den gamla damens tröja under åren. Finns stunder då jag önskat att jag kunnat briljera med att jag varit juventina sedan barnsben, med ljuva barndomsminnen från matcher med familj. Men är mängd kuriosa och livslång hängivenhet det enda som räknas för att få lov kalla sig en sann supporter?

Vad jag saknar i barndomsminnen väger jag upp med en tveklös passion och stundtals större dedikation än andra. Jag är en av de som tackar nej till en utekväll, häller upp ett glas vin och landar nöjd i soffan när Juventus spelar match på sena helgkvällar. Matchernas avspark har blivit något av en ritual att bevittna och de inledande tonerna till “Storia di un grande Amore” sprider en omedelbar stolthet. Toner som talar om en historia, kärlek, gemenskap och stil.

Det är oundvikligt mansdominerat. Långt från lagom. Drama, passion och italienare som pratar för snabbt för sitt eget bästa. Och jag fullkomligt älskar det. Med eller utan ett romantiskt frieri på Allianz Stadium så vill jag tro att jag kommer skapa mina egna bianconeri-minnen med en framtida familj en vacker dag. Om dessa minnen kommer att skapas på Sverige eller Italiens marker får framtiden utvisa. Oavsett vart så lever Juventus kärlekshistoria vidare – tack vare dig och mig.

Fino alla Fine
Nathalie Salomonsson

https://wordsbynat.weebly.com


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *