SARRI REDAN EN AV OSS?

JAG VILL HJÄLPA RONALDO ATT SLÅ NYA REKORD!”

Igår så var det ju ”Sarri Day”, dagen då Juventus på ett officiellt sätt presenterade sin nye tränare. Om man lägger åt sidan allt det han sade om hans tid i Napoli och som var det som de nyfikna journalisterna först ville veta och som enligt min mening mest hör hemma i skvallerblaskorna, så klarade Sarri av det hela på ett mycket galant sätt och vill då därför i stället fokusera mig på vissa viktiga delar av hans presskonferens.

Den första är den med karaktären, där han med en stor ödmjukhet säger att det är han i första hand som ska lyssna på både spelarna och ledningen, för trots allt, de är ju här sen en del år och vill därför först i efterhand påverka det hela med sin egen filosofi.

Om de enskilda spelarna så var han mycket klar: han vill sikta på de mest talangfulla spelarna i laget, som Ronaldo, Dybala och Douglas Costa och att man omkring dessa bygger sin idé om hur man ska spela och bara det låter härligt!

Han fortsatte sedan sin diskussion vad det gäller de enskilda spelarna och framhävdade att han vill se Pjanic spela minst 150 bollar per match, men att man då samtidigt måste se till att alla de andra rör sig på plan på ett nyttigt sätt för att det hela ska fungera…mycket riktigt.

Om Higuian. Han var också ganska klar med att han först vill förstå om spelaren själv känner för det, om han fortfarande känner att han är en stor och viktig spelare för klubben och om han är beredd att vara ”ett alternativ” i anfallet. Han sade att det hela är upp till Gonzalo och med det så förstod man vad han egentligen vill göra med Pipita.

Sen också viktigt när han pratade om sin filosofi och syn på fotbollen, men att han då först måste förstå hur långt han kan sträcka sig innan han sätter sin prägel på det, för som han själv sade; ”Spelet bör inte bara vara uppbyggt på det, att inte bara träna för sin egen skull. Spelet måste gå ut på att man vinner och inte bara ska vara något härligt att titta på.

Jag måste erkänna att Sarri redan har erövrat mig. Ja, det är sant, jag var tidigare ofta mycket kritisk mot honom, speciellt när det gällde hans uppträdande i Napoli. Men hans ord igår och hans förklaringar om det fick mig att förstå och se det hela från en helt annan synvinkel.

Frasen; “När du befinner dig i en viss miljö så måste du anpassa dig för att överleva och slåss med alla medel du har till förfogande” säger allt tycker jag.
Jag är övertygad om att Juve även den här gången har valt rätt tränare, och att Sarri inte alls befinner sig så långt ifrån ”Mondo Juve” som de flesta tror eller trodde.

Tvärtom, jag tror att han just nu är den rätte tränaren för Juve och att man inte kunde finna någon lämpligare, sett ur alla möjliga synvinklar. Nyfikenheten bara växer, nu så blir det semester och sen börjar Sarri med sitt bygge där bianconeri kan börja sitt alldeles nya äventyr.

Vi är redo, vi känner oss redan uppjagade, vi är motiverade!

Maurizio Sarri!
Uno Di Noi!
🖤✊

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0