REVOLUTIONEN JUVE!

VARJE GENERATION BEHÖVER EN NY REVOLUTION”
Thomas Jefferson

Giftermålet mellan Maurizio Sarri och Juventus är något helt extraordinärt glamouröst och fascinerande!

Många fans till bianconeri var och är inte positiva till denna operation. Man drömde till och med om att få kunna se Guardiola på Juves bänk (jag en av dem), en intrigerande tanke och sportsligt talat, man blev nästan kåt bara att tänka på det. 😜

Men om man reflekterar noga över det hela så kan tränaren från Figline Valdarno skänka oss alla något helt annorlunda och förutsättningarna finns där för att det kan bli ännu bättre än vad den katalanske tränaren kunnat erbjuda.

Begreppet ”Sarrismo” är inte bara ett kulturellt koncept skapat för media men representerar först av allt en högst tydligt definierad spelstil, mycket lik Tiki-Taka men som ändå skiljer sig väsentligt från det ursprungliga begreppet. I själva verket handlar det om en modern evolution av detta geniala spel.

När Andrea Agnelli väljer en tränare så handlar det aldrig om banala avgörande. Hans operationer är som oftast välriktade och absolut lämpliga för ögonblicket och detta på ett extraordinärt sätt. Och det är mycket möjligt att han även denna gång får in en ordentlig fullträff.

I ”Campioni d’Italia” behöver en stor och viktig förändring för att inte bli intrasslade i en härva av gamla vanor som bara riskerar att kväva dem. På så sätt så har ledningen för den gamla damen vänt upp och ner på det hela och vänt sig till en helt ny metod som är färskare, fräschare med denna innovativa filosofiska skola som passar bättre in den aktuella fotbollen.

Sarris övergång från Napoli till Chelsea visade att han är absolut i grad att vänja sig med en helt ny situation och omgivning. Detta gör ju att man lätt kan föreställa sig att det mer eller mindre kommer att revolutionera detta ”nya” Juve som håller på att födas fram, en ”moderat revolution” med mindre ord…

Som Max Allegri alltid har vidhållit och som fansen till bianconeri aldrig ska neka till, varje lag har ju sin egen DNA, Juves är ju den att vinna är det viktigaste som finns och en ny tränare kan inte välja bort eller förändra denna tanke som ingår i Juves mikrostruktur sen alltid.

Jag är säker på att det inte heller kommer att hända i Turin. Tränaren från Figline Valdarno har alltid stött tanken på att det inte räcker med att bara triumfera men även sättet på hur man når detta mål

Sarri sade en gång att fotbollen som man spelade mellan 1970–1980 inte kommer att bli ihågkommen för vem som vann troféer men för fotbollen som man spelade på den tiden, tänker då främst på holländarnas ”totala fotboll”. La Vecchia Signoras mest välkända motto är ju; ”Att vinna är inte viktigt, det är det enda som räknas”. Och de två olika ”skolorna”, de olika sätten att tänka fotboll är kanske inte inne på samma våglängd men man kan absolut finna en gemensam punkt och jag är säker på att detta kommer att inträffa, räkna med det.

Vad som verkligen intrigerar mig är detta förhållande mellan Sarri och Cristiano Ronaldo som utifrån ser ut att vara motsatta poler. Tränaren är kanske mer genuin och mindre bunden för bilden man har av honom och hans sätt att spela fotboll medan Ronaldo är den raka motsatsen.

CR7 har ju skapat ett imperium med sin personlighet och omsätter siffror som man inte ens klarar av att räkna ut. Men kärleken som de båda har för denna sport kommer att bli klistret som kommer att binda ihop dessa två så olika personligheter och de kommer således att finna en gemensam punkt att jobba utifrån.

Mästaren från Maderia har aldrig blivit tränad av en liknande tränare. Den benägenhet som denne spelare har för slit och arbete gör att han utan problem kan anpassa sig till den nye tränarens indikationer utan några som helst problem. Se bara på Hazard. Så jag är säker på att den nye tränaren är i grad att garantera sin stora stjärna att lysa ännu mer och ge honom rätt dos av frihet att röra sig på plan.

Higuain har med den toskanske tränaren hittat målet hela 36 gånger och slog till och med Gunnar Nordahls gamla rekord. Så när potentialen som den lusitanska anfallaren besitter kommer i kontakt med Sarris apoteos för det klassiska kollektivet så kan detta mer eller mindre utlösa en riktig atomexplosion.

Under hans tid i Napoli så var toskanen emblemet för en kulturell revolution. Man skapade till och med grupper på Facebook, speciellt en som i många år följde på nära håll Sarris liv och leverne. Man kallade honom för ”Il Comandante” och man ropade i kör: ”Ända till palatsen”.


Juventus som sen åtta år dominerat scenen sittande bekvämt där i sin fåtölj och som gett liv till en verklig hegemoni, var deras verkliga och enda mål, deras samlade attack mot makten där Sarri var dess ledare. Sarri var två gånger ytterst nära att bryta barrikaderna genom att använda sig av denna kollektiva metod och vapen som var helt olika de som Juventus använde sig av för att behålla sin makt.

Och allt detta med spelare som inte ens hade dugt som ”reserver” i det mäktiga Juventus….say no more!

Tränaren från Figline Valdarno har ju indirekt accepterat denna så viktiga roll som en promotor för denna ”proletariska revolution” inom vår fotboll. Han var ledaren, profeten och mentor för denna ”attack på makten”. Han har ju även använt sig av politiska uttalanden för att manifestera sina åsikter, sitt koncept och tankar. Vem minns inte hans berömda intervju där han sade: ”Att det räcker med 18 personer för att göra en statskupp”. Med detta ville han rättfärdiga utnyttjandet av samma spelare hela tiden.

Även denna så kända träningsoverall, cigarettstumpen i munnen, det orakade skägget och denna penna som han alltid skriver med under matchen ger ju honom denna bild som revolutionär. Ingen jacka eller slips, inga teknologiska instrument, bara penna och papper. Sarri är den raka motsatsen till att vara glamorös och är på ett uppenbart sätt antitesen till Agnellis mäktiga Juventus.

Det är ju välkänt, Italiens fotboll är delat i två läger, de som älskar bianconeri och de som inte tål dem. Toskanen blev inte bara symbolen för Napoli men för hela Italien.

Men nu har Sarri bestämt sig för att ingå detta äktenskap med den gamla damen och alla de som förhöll sig på den andra sidan av barrikaden finner sig nu både desorienterade och besvikna.

Det är ju fullt förståeligt liksom det att man accepterar en mans professionella val som efter en lång och ytterst besvärlig resa från grusplanerna i provinsen vid 60 års ålder lyckas med att bli tränare för ett lag som på allvar slåss om en slutlig seger i Champions League.

I Neapel, i Bagnoli, så rev man häromdagen ner en minnesplatta dedicerad åt Sarri, vissa sidor på Facebook har ersatt den tidigare bilden av Sarri med en helt svart bild, en annan har bestämt sig för att inte längre skriva ett ord om Maurizio. Detta är bara en liten del som detta eko från detta giftermål med Juventus har fört med sig inom det sociala nätverket och media.

Detta är fascinerande i allra högsta grad, som att se Marx gifta sig med kapitalismens idéer. Kommunikationsexperterna i Juve har säkert noga studerat allt detta i förväg. Denna ”råtta” kan bli mycket nyttig och ena och kompaktera ännu mer alla bianconeri ”mot” resten av världen.

Maurizio Sarri!
Uno Di Noi!
🖤✊

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0