ETT ÖPPET BREV TILL MISTER SARRI!

MOD BEROR FRAMFÖR ALLT PÅ VILJAN ATT VARA MODIG”
Ellen Key

Buon Giorno Mister Sarri!

Först av allt så vill jag hälsa dig välkommen till Juventus och tack för att du har accepterat min/vår klubb. Jag ska vara ärlig mot dig, jag väntade inte mig för någon månad sen alls att just du skulle ta över. Mest då för allt det som du tidigare sagt om Juventus, för mig så var du för mycket antijuventino för att jag skulle se dig på bänken i Turin, framför allt den där fula gesten med fingret mot några juvefans i Turin.

Men jag har aldrig sagt att jag hatade dig, aldrig sagt något olämpligt om dig, för jag vet en sak och det är att det du gjorde när du var i Napoli var ”regisserat” av De Laurentiis och du blev tvungen att följa hans manuskript.

Jag beundrar dig som person, främst för att du är en mycket lärd och vis människa och har verkligen fått slita hårt för att först vid 60 års ålder nått kulmen på en jättelång karriär och det samtidigt finns rekommenderade ynglingar som nyss slutat med att spela fotboll och efter bara ett år får posten som tränare för något viktigt lag.

Du har aldrig varit en stor fotbollsspelare, kanske inte ens en liten sådan, men har gjort dig mer känd för det du uppnått som tränare och bara det är ganska så ovanligt i den här världen.

Du lämnade en plats på banken (man säger att du var mycket duktig på det och jobbat runt om i Europa) för att istället satsa på att bli en tränare, ett modigt val eftersom det för de flesta slutar i en enda stor besvikelse, medan du klarade av att ta dig framåt sakta men säkert ända till att nå Empoli, ett lag som du lastade på dina axlar och förvandlade till en verklighet, en underbar sådan, ett lag som fick ta emot allas uppskattning för deras sätt att spela, först i Serie B, sen i serie A.

Jag har ofta lyssnat på dig under dina presskonferenser när du var i Napoli men säger igen, jag förstod att du på något sätt blev ”manipulerad” av den presidenten för att få deras fans att komma tillbaka till en stadion som var på väg att tömmas. Jag vet att det räcker med att tala illa om Juventus (det oavsett vilket lag man hamnar i) för att bli en slags idol men många (dig inräknad) vet att Juventus har mycket breda axlar och inte känner av det ett dugg.

Så idag hälsar jag dig välkommen för jag är övertygad om att du kommer att finna din slutliga kröning som tränare här hos oss, tillsammans med det starkaste laget i Italien där du kommer att få en riktig möjlighet att vinna alla de troféer som du saknar i ditt personliga prisskåp, det vill säga Scudetton och Champions League.

Jag tror på ditt spel, på dig som person, som både tränare och man och är mycket säker på du kommer att finna det svårt när du kommer att ha vissa journalister framför dig som frågar dig om Napoli men det finns inget ont i det för du är född i Neapel och är en tifoso till Napoli. Ingen, eller nästan ingen som tränat Juventus är eller har varit juventino från början och är inget som intresserar mig och är inte alls så viktigt som de flesta tror.

Du har alltid fått mig att både le och skratta för du är en mycket intelligent person och har alltid satt många dumma journalister på plats, speciellt de som tror de är något bara för att de bär på jacka och slips. Minns alla de gånger då ditt dräpande svar lämnade dem alla med gapande mun, du är en som inte låter dig bli lurad så lätt på många luriga och lömska frågor från journalisterna.

Jag hoppades dessa sista dagar att du skulle komma då jag är för en tränare ”Made In Italy”, för Juventus är en italiensk klubb och inget är bättre att det är just en italienare som kan få henne att vinna det som vi alla drömmer om att vinna, eller hur?

När jag såg dig i Napoli, speciellt det första året så tänkte jag: ”Hur bär han sig åt med dessa 11 spelare som inte ens är stora spelare och ofta reserver, att verkligen slåss om Scudetton?”

I detta Juventus så återfinner du Rugani, samma spelare som du lät debutera med ditt Empoli, en spelare som du alltid trott på och som då verkligen var duktig. Ska vara ärlig, jag är inte en större fan till Daniele som spelare, men jag är säker på att du kan återfinna den ådran som han saknat dessa sista år med Allegri och kanske satsar du på nytt på honom även om jag hoppas att Juve säljer honom och siktar på starkare namn.

Råd?

Jag som är juventino, uppväxt med juvebröd, kan framför allt ge dig två goda råd:

  1. Att föra en mer elegant diskussion under presskonferenserna.
  2. Att du klär dig mer elegant, i alla fall under de officiella matcherna.

Annars så vill jag att du fortsätter med att vara dig själv, den du är. För du är i grunden en mycket genuin person med fötterna på jorden, en som alltid varit den samma, oavsett om du jobbade på en bank eller som tränare för ett lag, för annars så får det en bara att tro att du bara bär på en mask som man plockar av sig när man återvänder hem och det gillar jag/vi inte alls, eller hur Signor Sarri?

Jag hoppas verkligen att du tillsammans med Paratici, klarar av att skapa ett Juventus för Champions, eftersom det spel som man såg i ditt Napoli nu utan större problem kan överföras till Juventus och att allt då fungerar på ett högst smidigt sätt.

Jag vet att du diskuterat långt och grundligt med Andrea Agnelli och att ni båda är fullkomligt medvetna om vad ni gett er in på och det faktum att presidenten gett dig ett kontrakt på tre år är för att han verkligen tror på dig och för oss fans så återstår det inget annat än att vi också måste göra det!

Så, jag önskar dig verkligen lycka till och välkommen till den bästa och finaste klubben som du kunde hamna i, men glöm aldrig bort det och se till att finna bra sätt att tacka för sig!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Daniel khalil skriver:

    Mycket bra text ! Hoppas att Sarri på något sätt får tillgång och kan läsa detta brev till honom.
    FORZA JUVE !!!
    Daniel

  2. Tror han redan har förstått det hela utan att behöva läsa mitt futtiga brev!!! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0