VAD VÄNTAR MAN PÅ EGENTLIGEN?

DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT VÄNTAR ALDRIG FÖR LÄNGE!”

Manchester City befinner sig i en mycket prekär situation. City använde ju sig av satellit-företag för att pumpa in pengar i klubben och lät alla tro att det handlade om intäkter från sponsorerna. Med andra ord, Abu Dhabi Group betalade deras egna satellitföretag och med dessa pengar så sponsrade man City….som ju tillhör Abu Dhabi Group.

Dessa betalningar började när man betalade lön till Roberto Mancini vid sidan om genom ett konto i Mauritius och detta i sig är en mycket allvarlig överträdelse av reglerna om FFP och den här gången kan man inte blunda för det längre då detta har upprepats ända sen 2014 och man fick en bot på hela 60 miljoner pund med en varning om det fortsätter. Och det gjorde man, ända fram tills idag…

Varför lade City då in ett överklagande till TAS i Lausanne?

Det gjorde de för att de inte vill att det ska vara UEFA som ska döma dem. De söker efter någon eller några överträdelser i själva förfarandet för att inte bli straffade och var ett försök att blockera själva domen, men den här gången så sätts hela fotbollens trovärdighet på spel och UEFA kan helt enkelt inte blunda längre, för annars så blockerar man de regler för FFP som de själva införde en gång.

Guardiolas position

Enligt de källor som finns att tillgå så vill Guardiola inte att hans namn ska inblandad i denna härva (för det blir ju en oundviklig följd av det hela) och i kontraktet som han stipulerade med City så finns där en bilateral klausul som träder i kraft när något beteende som definieras som ”borderline” och som blivit föremål för bestraffning, gör det möjligt att genast aktivera upplösningen av kontraktet, och detta oavsett om det handlar om en uteslutning från spel i Europa eller bara böter, för detta är i vilket fall som helst ett beteende som blivit bestraffat och anses därför vara ett inkorrekt uppträdande.

Denna aktivering av klausulen bör vara gjord innan den 14 juni 2019.

Guardiola vill inte bli tvingad till det, ej heller att man lämna varandra på ett dåligt sätt. Shejkerna gör allt de kan för att han ska stanna kvar men nu är det inte längre en fråga om pengar, spelare eller projekt.

Den katalanska tränaren har “bundit” sig till Juves projekt med ett kontrakt som ser ut att vara på minst tre år plus en option för ett år till, detta med 24 miljoner euro om året och för betalningen av denna höga lön så träder även Adidas in (och andra) för att bidra med en del. Dessutom så får Pep grönt ljus av Agnelli att revolutionera hela staben, läkarna, tränarna och ungdomsprojektet, där man tillsammans planerat att låta en sådan viktig personlighet som Andrea Pirlo ansvara för det.

Pep Guardiola är inte bara en tränare, han är en institution, en värld, en filosofi, en skola (se bara på Barcelona) och är mer eller mindre en garanti för att Juventus får möjligheten att kunna utveckla sig till att bli en av de största och viktigaste klubbarna i världen och detta helt i linje med de riktlinjer som Andrea Agnelli tidigare dragit fram.

För Juventus stora projekt är ju uppbyggt på ett helt annat sätt än det som City har planerat, utan några frågetecken och utan att behöva ta till ekonomisk doping eller olagliga medel för att uppnå det hela och Guardiola, som ju är en seriös person och väldigt noga med detaljer, ser nog i Juves projekt något han gärna inte bara vill ta del av men också ta på sig hela ansvaret för att det hela ska fullföljas.

Frågan om Sarri

Han kan anses vara en slags plan B men om nu shejkerna nu trots allt bestämmer sig för att gå motströms och av någon anledning gör att affären inte blir av så har Juventus en fallskärm för att inte helt falla till marken även om jag (och med mig många andra) anser att när man pratar om en plan B så är det inte Sarri det handlar om men någon annan, förmodligen då en utländsk tränare som ännu inte har ett namn och efternamn (men under tiden så håller jag både öron och ögon på vakt för att förstå det).

Man pratar ofta om Ramadani som faktiskt inte är Sarris agent men bara förmedlaren i förhandlingarna som rör Chelsea i Italien, för Sarris agent heter Pellegrino…bara så ni vet.

Ramadani är för övrigt agent till Pavlovic, en försvarare född 2001, och som ligger i förhandlingar med Juve, förutom då Pjanic förstås, så hans namn kommer ni att stöta på ganska så ofta.

Sarri som bara har fått ett enda erbjudande från Italien och det är det som Milan erbjöd honom för några veckor sedan, utnyttjar den här situationen för att nå en uppgörelse om en förlängning med Chelsea och mer personlig makt och inflytande. Utesluter inte att han kanske väntar på en annan ledig tränarpost för en stor klubb i Premier League. Han sade bara för några veckor sedan att han helst ville stanna kvar i Chelsea. Men visst längtar han tillbaka, men Sarri idag är en tränare som går dit plånboken säger till honom att gå och inte hjärtat…

Om bianconeri ville avsluta med Sarri, varför har man då i stället skapat denna makabra ”teater” inom TV och press i Italien om betalningen av klausulen på futtiga 5,8 miljoner euro i stället för att genast betala den? Allt är blockerat bara för det? Det låter mycket konstigt men inte lika konstigt om det då i stället handlar om en mycket noggrant studerad undanmanöver…

Juventus-Guardiola kan bli av, men det är ingen brådska.

Man måste helt enkelt lägga alla puzzelbitar på plats för ett elegant och smärtfritt avsked från City och detta utan på något sätt förstöra förhållandet mellan klubbarna och en eventuell ersättare för Pep. Namnen finns där och det handlar om Arteta (hans lärjunge) och Pochettino.

Man jobbar för att avsluta denna så MYCKET komplicerade affär (bara för Guardiola så handlar det om ett kontrakt på hela 80 sidor, i vanliga fall så räcker det med 4–5 blad) men utan brådska som sagt för att man inte ska göra någon missnöjd.

Det behövs ännu ett par dagar och sen kan man äntligen annonsera ut det hela om nu inte något annat otroligt och oväntat inträffar. Jag ska vara ärlig, jag hade blivit mer överraskad om det skulle bli Sarri på Juves bänk än Pep Guardiola…say no more.

Agnelli vill med Guardiola göra ett slags ”All In”, en personlighet som inte bara är en extraordinär tränare, en regissör, en injektor av mentalitet. Han är även ett märke att utnyttja på världsmarknaden. Juventus har då världens bäste tränare med världens bäste spelare i samma lag. Och varför då inte passa på att ta hem Pogba, just för att komplettera det hela…?

Många (bland dem den kände journalisten på RAI, Paganini) så väntas det redan ikväll (när börsen stängt) en kommuniké från UEFA angående straffet för Manchester City, medan andra källor uppger att vi måste vänta ända tills tisdag-onsdag, som ser ut att vara mer rimligt för att till slut kunna få slut på denna långa och plågande, men samtidigt spännande, såpopera.

Nu fattas det lite, om någon eller några dagar så står allt mycket klarare.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

 

 

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0