AGNELLI OCH DET SISTA KORSTÅGET

OM JOURNALISTERS TROVÄRDIGHET VAR BÖRSNOTERAD SKULLE BARA DÅLIGA AFFÄRSMÄN KÖPA AKTIER”
Thomas Uhrskov

Det har redan gått några veckor sen Allegri lämnade Juventus men på horisonten kan man fortfarande inte läsa namnet på den nye tränaren.

Det heliga landet måste erövras och från det sociala nätverket och de traditionella tidningarnas förstasidor så har det skapats två arga fraktioner, blodiga och väpnade upp till tänderna för att kunna hissa sin egen flagga på Continassa: de trogna ”Sarrismerna” som slåss med iver i Maurizio Sarris namn och de fruktade undersåtarna till ”Tiki Taka” som trofast följer sin andliga guru, Pep Guardiola.

Aldrig tidigare har man inom fotbollens historia beskådat en sådan markant dualism, en obalans när det kommer till nyheter och källor som inte övertygar de båda fronterna; inte ens marsianen CR7 skapade ett sådant vederhäftigt krig inom media som nu.

I centrum av allt detta så finner man en tempelriddare bianconero, en elak dockspelare som där uppe i sitt slott drar i trådarna med ett lömskt leende.
Alla ledarna i Juventus har fått sina munnar ihopsydda, inget sipprar ut. De halva sanningarna som man delar ut till media fungerar och Manchester Citys motdrag har banat väg för Agnellis slutliga korståg.

Agnelli och Paratici lever på ett mycket undanskymt sätt och rör sig bara när mörkret faller på och ger inte några som helst referenspunkter till de som opererar på marknaden: falska spår som trasslar till det för alla, från fansen till journalisterna och som gör att bianconeris värde på börsen åker berg och dalbana som något hämtat från ”Final Destination”

Alla dessa osäkerheter borde finna sin lösning denna vecka och de båda fraktionerna ger under tiden sina egna versioner som om det vore det enda rätta. När som helst så kan vi förvänta oss ett svar men till dess så är spänningen på topp och helt utan någon kontroll, även för de som jobbar med sportsliga nyheter varje dag, det räcker med att ta en titt på de senaste uttalanden på nätet av mycket kända journalister.

Under en hel vecka har man upplevt en hysteri och nervositet bland journalisterna som aldrig tidigare skådats och de har varken några säkra nyheter eller källor att tillgå till för att stödja sina egna teser. De har till och med börjat håna varandra offentligt, på TV och press. Say no more…

Sarri har blivit en slags ikon för de mest kända journalisterna som inte vill förlora sin trovärdighet och ser detta som en attack på dem, också för att de helst vill se Sarri i Juve för han är för många av dem en slags trojansk häst som kan förstöra Agnellis dynasti och ser inte med gott öga att världens bästa tränare kommer till samma lag som redan har världens bästa spelare.

Man försöker sätta Luca Momblano på skampålen (och inte bara han) med anklagelser att han sprider falsk information om informationer som de själva inte har någon som helst tillgång till. Men en del av dem har börjat vackla i sin tro och har börjat fundera på om det inte är dags att byta läger…man vill ju inte tillhöra förlorarna i ett sådant korståg.

Bara tiden kan ge oss alla ett svar och bara en av de två tränarna kommer att krönas i bianconeris land men den med Sarri på tronen (som för de flesta bara är en tidsfråga) är inte längre så säkert längre och de senaste nyheterna och vittnesmålen som kommit fram den senaste veckan har ytterligare destabiliserat omgivningen.

Att man sett Pep på Malpensa, en intervju med honom som gjordes i mitten på maj men som City publicerade först nu och Nedved och Paraticis pragmatism har gjort att något viktigt håller på att hända och detta ”viktigt” handlar inte om vår käre och sympatiske Sarri

Det finns bara en säkerhet bakom min spontana fråga: ”Om Juventus hade valt Sarri som den nye tränaren, varför vände man sig inte direkt till Abramovich och gav honom de futtiga 6 miljoner euro som den ryske magnaten vill ha för att släppa honom fri?”

Svaret är mycket enkelt, Sarri är utan tvekan en utmärkt tränare men inte Juves första val. Enligt det jag läst och hört (och det är inte lite) så finns det redan en ”Gentleman agreement” mellan Juve och Maurizio Sarri men där han redan tidigare blivit informerad om att man redan har skrivit under ett förhandskontrakt med Pep, och detta redan i april och som gör Guardiola som bianconeris första val.

En annan viktig puzzelbit kom igår kväll när man på Continassa höll ett tekniskt möte mellan de tre ”tempelriddarna” i bianconeri, ett möte som varade nästan hela natten men som till slut förordnade Guardiola som nästa tränare för La Vecchia Signora, och detta redan innan man väntar på vad UEFA bestämmer sig för vad det gäller domen på City.

Många trotjänare till ”Tiki Taka” har redan stupat som hjältar på vägen till det Heliga landet men man fortsätter att bära Tiki Takas fana högt ändå. Bland dessa finner man Luigi Guelpa (Il Giornale), Mario Mattiolo (Rai), Luca Momblano, advokaten och parlamentsledamoten Maurizio Paniz, journalisten Alessandra Bacchetta som arbetar inom Londons finansvärld och som berättade många viktiga detaljer, detta bara för att nämna några och man får inte heller glömma alla de journalister som jobbar på finanstidningen Il Sole 24 Ore, som alla är de sista överlevande från detta pågående korståg.

Efter att först själv varit tveksam så har jag nu också rest iväg tillsammans med alla dem som stöder ”Tiki Taka” under detta korståg. Och mycket snart så kommer man att erövra det Heliga landet i Guardiolas namn.
#benvenutoPEP

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

 

 

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0