MOISE KEAN BERÄTTAR!

JUVE? JAG VET INTE VAD FRAMTIDEN BÄR I SITT SKÖTE FÖR MIG. JAG INSPIRERAS AV BALOTELLI OCH DROGBA.”

Den unge anfallaren i Juventus och landslaget, Moise Kean, i en intervju med ”Magazine SoccerBible”:

-Har du alltid velat vara en anfallare?

“Nej, i verkligheten så ville jag något annat. Jag ville spela som mittfältare, men min pappa var inte alls nöjd med detta, han sade alltid: ”Du måste bära på nummer 9”. Han hotade också mig med att inte längre ta med mig till träningarna! Kan idag säga att han hade rätt.”

-Familjen är ju viktig, framför allt om man som dig är förutsedd att bli en mästare?

“Säkert. Och det är också tack vare min familj som jag nått dessa nivåer idag. Arbete, engagemang och temperament är saker som jag lärt mig hemifrån. Min mamma ville att jag först skulle studera men det var inte lätt att kombinera detta. Till slut så vann min önskan att till varje pris bli en fotbollsspelare. Min mamma är stolt över mig och det jag hitintills lyckats åstadkomma, och jag hade aldrig klarat mig ända hit utan min familj.”

Mamma Isabelle Dehe här i sällskap med Miralem Pjanic

-Hur har det förändrats för dig sen du kom till Juventus?

“När jag kom till Juventus, när jag kom till Vinovo, så förstod jag att allt skulle bli annorlunda. Juventus hjälper dig att växa och att bli en man i allt det som du vill göra. Jag lärde mig enormt mycket utan att ens lägga märke till det själv. Tekniskt sätt så har jag blivit bättre men min ambition är att bli ännu bättre för varje dag som går. Jag är medveten om att jag bär på en tröja som innebär ett visst ansvar men det är inte en tyngd. Jag är koncentrerad på vad jag gör och vad jag måste göra.”

-Det är inte lätt att finna en plats i ett lag med så många talanger. Har du aldrig tänkt på att söka dig till ett annat lag där du säkert kunde fått mer utrymme?

“Jag är säker på att det just nu inte finns några andra klubbar som kan hjälpa mig att bli bättre på samma sätt som Juventus kan. Jag är född här och har nästan alltid burit på bianconeris tröja. Självfallet så vet ju ingen vad framtiden har i sitt sköte men en sak är säker, och det är att jag alltid kommer att ge allt.”

Ronaldo ger råd till den unge Moise Kean

-Du har ju möjligheten att spela ihop med självaste Cristiano Ronaldo. Vad tror du att du kan lära av honom?

“När vi tränar ihop så försöker jag alltid att studera allt det han gör, hans uppträdande på plan och hans vilja att spela, att träna och alltid vara redo. Att träna med stora mästare gör att du får en fördel som du inte kan eller får undervärdera.”

-Har du någonsin bett honom om råd?

“Jag har inte bett honom om råd för jag är inte den typen. Jag observerar honom noga för att sen försöka repetera det på plan.”

-Vilka spelare inspirerade dig när du var yngre?

“Drogba var säkert en källa till inspiration. Jag gillade honom jättemycket, han var en av mina stora idoler. Jag tittade på hur han rörde sig och när han gjorde mål! Han var fantastisk.”

-Vilka italienska spelar påminner du mest om?

“Bland italienarna, när jag var yngre, så gillade jag Balotelli, speciellt under hans tid i Inter. Även Mario var en inspirationskälla för mig.”

-Hur sen en typ dag ut för Moise Kean?

“Den är helt normal, inget speciellt. Jag tränar på morgonen, sen åker jag hem och sover lite då jag måste ladda batterierna. Jag går inte ut så ofta, jag föredrar att stanna hemma på eftermiddagen. Det hjälper mig att hålla mig koncentrerad på mitt arbete. Sen, så finns det ju alltid Playstation eller TV, jag gillar att titta på sporten.”

-Vilka andra sporter föredrar du att titta på TV?

“Jag gillar basket jättemycket och NFL. Jag tittar på det när jag är hemma eller när jag inte själv har någon match att spela. Om jag skulle ge dig två namn så är det säkert Odell Beckham och LeBron James. De är fantastiska!”

-Vilka är dina framtida ambitioner?

“Jag tror att ni alla redan känner till min största ambition: att vinna Champions League. Men det som Juventus lär dig är att alltid ge allt i varje match oavsett var du spelar och mot vem.”

Moise Kean jublar efter ett mål

-Hur tränar man sig i Juventus? Kan föreställa mig att det inte finns många pauser…

“Absolut inte! I Juventus existerar det inga pauser, aldrig. Vi koncentrerar oss alltid på våra förberedelser och det är mycket hårt: ge allt, för mig, innebär att försöka vara den bäste. Även när vi spelar mot varandra under träningarna så vill jag aldrig förlora. Man kan aldrig upphöra med att vilja det och det är vår filosofi i Juventus.

-Vilken är din favorit playlist innan en match?

“Det finns alltid en låt i min playlist: Issues med Meek Mill. Jag tycker den är perfekt för hur jag förbereder mig inför en match. Om jag skulle nämna en annan låt så blir det Nonstop med Drake och 1 AM med Mill.”

-Lyssnar du på italiensk musik?

“Nej, det är inte rätt stil för mig. Inte ens italiensk rap. Jag har många vänner i Frankrike som skriver musik, fransk rap, och detta är mer min stil så att säga.”

-Vad kan man finns i din garderob?

“Mycket streetwear. Om jag ska vara ärlig så är den fylld med fotbollströjor, de som jag bytt till mig av andra spelare. De hänger inte bara där för jag använder dem även när jag går ut.”

-Finns det en speciell tröja som betyder mer för dig jämfört med andra som du bytt till dig?

“Ja, den med Alvaro Morata när vi mötte Real Madrid i finalen i Champions League. Det var en svår dag men som jag aldrig kan glömma.”

-När Mancini kallade på dig?

“Ärligt, jag väntade mig inte att man skulle kalla på mig. Jag var i Ferrara med U21 och direkt efter matchen mot England så kom Luigi Di Biagio fram till mig och sade att jag skulle ena mig med A-landslaget. Du kan inte föreställa dig hur jag kände mig då, vilka emotioner. Jag debuterade i Belgien mot USA där jag kom in i den andra halvleken och tror att jag gjorde bra ifrån mig. Att bära på den tröjan är summan av allt det jag lärt mig: du måste alltid vara redo, träna jättehårt varje dag för du vet aldrig vad som kan hända. Det var ett mycket viktigt moment i min karriär.”

-Hur känns det att skriva ut autografer?

“Jag är såklart mycket lycklig över det. Det var inte längesedan som det var jag som bad om dem så jag förstår mycket väl hur det känns att stå där framför en spelare som du kanske beundrar. Drömmar blir ofta verklighet, eller hur?”

Moise Kean, uno di noi!
❤🦓👏🏆

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


GILLAR DU DESSA ARTIKLAR? STÖD DÅ VÅR VERKSAMHET GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG! VI HAR NU UTÖKAT VÅRT SORTIMENT MED BÅDE PIKÉTRÖJA OCH KEPS MED EN BRODERAD LOGG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen och samtidigt stöder verksamheten här på sidan.❤

 

 

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0