CONTES NYA LAG

Spelarmarknaden, efter Bosmandomen så kommer nu ”Contes lag”.

Nej, vi pratar inte om Antonio Conte men om Italiens premiärminister, Giuseppe Conte och hans nya lag.

Läste en intressant artikel publicerad i Il Sole 24 Ore där man tar upp den nya skattelagen i Italien; främst då den s.k. ”Decreto Crescita” (dekret växa) som regeringen med premiärministern Giuseppe Conte, införde den 30 april, och som bland annat gör det mycket lättare för de italienska klubbarna att plocka in både spelare och tränare från utlandet, speciellt nu med tanke på Guardiola och Pogba, men även Ramsey och Antonio Conte bara för att nämna några.

Den 15 december 1995 så införde ju man den då så omtalade Bosmandomen som totalt förändrade inte bara fotbollen i sig, men i synnerhet spelarmarknaden. En ren revolution på den tiden som nu ser ut att upprepas, speciellt för den italienska fotbollen.

Om man analyserar dekret n.34 som publicerades den 30 april så framgår det att de spelare eller tränare som väljer att komma till Italien efter den 1 maj 2019, så kan klubbarna nu räkna med en väsentlig skattelättnad, de betalar nu hela 30 % mindre i skatt, även för de italienare som bott utomlands en tid. Och just Italien är ett av de länder som har de högsta skatterna i världen.

Ett exempel är ju Antonio Conte som nyss skrivit på för Inter. En lön på 10-11 miljoner euro kostar då klubben idag bara ca 12–13 miljoner euro i skatt jämfört mot tidigare 20 miljoner euro, enligt de tidigare beräkningarna.

Marco Verratti och Neymar i PSG

Marco Verratti och Neymar i PSG: “Decreto Crescita” gör ju att man med detta nya dekret kan förvandla ordet ”omöjligt” till ”möjligt”. Och detta gäller även för den så nu omtalade Guardiola. Om han (eller någon annan) väljer Italien så har de ju nu möjligheten att helt slippa den extrem höga skatten på allt det de tjänar utanför fotbollen (som sponsor och reklam) genom att betala en engångssumma på 100 000 euro till staten (som Ronaldo gör) och klubbarna kan nu dessutom räkna med en rabatt på -30% i skatt på lönerna till sina anställda spelare och tränare (men bara de som bott i utlandet ända tills den 30 maj 2019).

Kan detta hjälpa den italienska fotbollen att få tillbaka sin förlorade appeal? Kan det räcka att övertyga namn som Guardiola, Neymar och Mbappé att välja Italien? Vem vet, men det är i vilket fall som helst ett steg i rätt riktning.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

GILLADE DU DENNA  ARTIKEL? STÖD DÅ VERKSAMHETEN GENOM ATT BESTÄLLA DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *