ADIDAS PRESSAR GUARDIOLA TILL TURIN?

”If you can dream it, you can do it. Always remember that this whole thing was started with a dream and a mouse”
– Walt Disney

Adidas gör så att Guardiola kan komma till Juventus?

Enligt den italienska tidningen (ekonomiska) il Sole 24 Ore så är det inget man kan utesluta, här ska jag försöka mig på att förklara varför det kan vara möjligt:

Som på fotot ovan så går Pep Guardiola och Maurizio Sarri samma väg och det är den som bär till Turin.

Även om den förste hela tiden har nekat till att det kommer att hända så har den andre gjort och gör allt för att det ska hända. Det är en extrem syntes mellan dröm och verklighet, från nyheterna om en framtida Sarri i bianconeri, som är mycket nära att bli av, och de suggestioner som aldrig upphör att studsa runt på det sociala nätverket och som i dessa dagar sett Juves aktier, än en gång, höja sitt värde på börsen på ett mycket aggressivt sätt.

Journalisten på tidningen, Simone Filippetti, expert på ekonomi och mycket aktsam om vad som händer i den finansiella världen och speciellt då inom fotbollen, har lanserat denna hypotes som snabbt har blivit en ny ”nyhetsbomb” redo att explodera:


Guardiola till Juventus tack vare Adidas och Pochettino (som ikväll är upptagen i finalen i Champions mellan hans Tottenham och Liverpool) som kommer att gå till Manchester City. De flesta av oss, Maurizio Sarri inräknad, är i stort sett övertygade om att det kommer att bli den italienske tränaren som kommer att leda bianconeri nästa säsong.

Men för Adidas, som sagt, så är det för Il Sole 24 Ore en central fråga. Det tyska företaget, redan sponsor till Juve och som nyss har förnyat ett multimiljonärligt kontrakt med bianconeri, är redo att finansiera Peps faraoniska lön, man pratar ju om 25 miljoner euro om året som klubben i Turin lär har lovat Guardiola.
Varför vill man bekosta det kan man då fråga sig?

Helt enkelt för att Puma nu på ett högst aktivt sätt är på spanjoren i City så har Puma och försökt bräcka sig in mellan honom och Adidas, som just nu ligger i förhandlingar med Guardiola. Detta för att säga att det även handlar om mycket pengar, inte bara vad det gäller lönen, men mycket mer vad det gäller själva sponsorn. En eventuell investering av Adidas på Guardiola i Juve hade fått en mycket stor vinstmarginal jämfört med utgifterna.

Det fattas dock två puzzelbitar att passa in i det hela men som på något sett är bundna till varandra. Varför har Juve hela tiden förnekat denna möjlighet och aldrig på ett officiellt sätt rört på sig för Guardiola? Helt enkelt för att ersättaren för Guardiola då vore Mauricio Pochettino som ikväll är upptagen med finalen, och som en följd av detta inte får nämnas ända tills i morgon.

Så för att på nytt rekapitulera det som Il Sole 24 Ore påstår, Guardiola till Juve med hjälp av Adidas som i stort sett kommer att täcka hela hans lön och Pochettino till Manchester City.

Och Sarri? Om det är så som Il Sole påstår så finns det många italienska klubbar redo att erbjuda honom ett hem. Men det är bara en fråga om någon eller några dagar. Medan Sarri är på väg till Turin så upphör inte drömmen att kasta en skugga över det hela, en skugga som heter Guardiola.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

BESTÄLL DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0