JUVENTUS VÄRT MER ÄN INTER OCH MILAN TILLSAMMANS!

Detta är klubbarna som är värda mest i världen. Real Madrid först av alla, Juve på en 10:e plats men ensam är värt mer än Inter och Milan tillsammans.

Det rör på sig inom världsfotbollen. Om Champions snart kommer att se en ny herre på täppan så har tabellen som ser vilka klubbar som ekonomiskt sett är värda mest i hela världen en nyhet i toppen: Real Madrid.

Manchester United har ju dominerat i många år men den eran är nu över enligt Football Clubs’ Valuation: The European Elite 2019, en klassificering gjord av Kpmg. Ja, även den italienska fotbollen finns med. Men på Top 10 så finns det bara en enda klubb och det är Juventus.

Juventus ligger just nu på en tionde plats men har förlorat en position sen sist eftersom Tottenham, ett av finallagen i Champions, har kört om bianconeri. Även Barcelona har tappat en position (förr tvåa) och lämnade sin plats åt Bayern München.

Inter ligger på en 15:e plats och har faktiskt växt ordentligt, hela +41 % och ingen annan som dem. Milan finner vi först på en 19:e plats, Napoli som har växt med +8 % ligger på 18:e plats. Strax utanför Top 20 finner vi Roma.

En kuriositet…Juventus som är värderad för hela 1.548 miljoner euro, är bara de värda mer än Inter (692) och Milan (555) tillsammans och även Inter och Napoli (569).

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

BESTÄLL DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0