SAMPDORIA-JUVENTUS 2-0

SAMPDORIA – JUVENTUS 2-0
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

Ett dåligt avslut på säsongen, en förlust i Genua efter en prestation som trots allt inte var alltför negativ men som jag vanligtvis gör så värderar jag matcherna baserat på de sista fem matcherna som inte fick en att le speciellt mycket. Det saknades bestämdhet och vilja, allt det som behövs nästa år för att försöka vinna Scudetton igen.

”Hälsningar till Pavel Nedved”

NOLL – som gjorda mål. Kean var inte dålig igår men lyckas inte med att vara avgörande, Dybala bra han med, men när det kommer till avslut så är vi inte där. Båda har bara löst krut i magasinet.

ETT – som dagens skadade. Den här gången var det Emre Can som råkade illa ut. Detta har verkligen varit en säsong fylld med skador av olika slag och detta måste bli föremål för en grundlig undersökning inför nästa säsong.

TVÅ – som de gånger Ronaldo har varit frånvarande i Genua. Marassi förblir tydligen bara en hägring som nästa säsong kanske kan konkretisera sig. Portugisen (som ikväll spelar på Stadium i en välgörenhetsmatch) tänker redan på sitt landslag och kanske även på semestern tillsammans med Georgina och barnen där han får tid över att redan fundera över nästa säsong och bianconeris alla uppsatta mål.

TRE – som de unga spelarna födda 2000 på plan igår. Moise Kean är nästan redan en veteran medan Nicolussi Caviglia och Manolo Portanova visade att de inte hade problem med att debutera med de stora grabbarna, tvärtom.

FYRA – som förlusterna i år varav två bara under de sista fem matcherna. Räcker det att förstå många saker? Som den usla uppmärksamhet och vilja som man visat upp i slutet på denna säsong? Hoppas det.

FEM – som de poängen mindre jämfört med förra säsongen. Till slut så betalar man för att man inte har värdiga motståndare som flåsar en i nacken och det kan man kanske förstå.

SEX – till Juventus prestation under den första halvleken och i stort sett hela matchen. En match där man faktisk inte spelade alltför dåligt men där man inte klarade av att utnyttja de möjligheter som gavs bara för att sen släppa in två mål som man kunde varit utan. Känns det igen?

SJU – till Emre Can. Ända till hans skada så höll han ihop mittfältet på ett strålande sett. Tysken bekräftade än en gång att han ÄR en spelare för Juve och som fortsätter att växa i sin roll.

ÅTTA – till Fabio Quagliarella, en stor säsong, skyttekung, hans absolut bästa i sin karriär där han till och med hamnade före en konkurrent som Ronaldo. Han slog ett personligt rekord och visade att han är en exceptionell ”bomber” som man säger i Italien.

NIO – som antalet frånvarande spelare: Szczesny, Mandzukic, Cristiano Ronaldo, Cancelo, Alex Sandro, Pjanic, Matuidi, Bernardeschi och Douglas Costa.  Detta är laget som under weekenden spelade hemma i sin egen trädgård.

TIO – åt Massimiliano Allegris fem år, fem viktiga år med hela 11 troféer. När man ser hur fansen till de andra lagen lider, för vissa inget Champions, vissa redo med en defibrillator att användas trots att man mötte ett lag som inte längre tillhör Serie A, så återstår det nog inget annat att resa sig upp och applådera slutet på en lång cykel med förhoppningar att man kan starta en annan MINST lika bra.


STÖD VERKSAMHETEN HÄR PÅ SIDAN!
BESTÄLL DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

 

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *