Varför allt detta snack om en ny tränare, speciellt då Guardiola?

Så länge Juventus inte officiellt kommer ut med vem som ska träna Juventus nästa säsong så är vi tvungna att acceptera det och under tiden bli tvungna att behöva läsa och höra om allt möjligt omkring detta.

Det finns de som sett Guardiola i Turin, Mourinho i Milano, de som redan sett Inzaghis underskrift, Sarris långa lista på nya spelare. Med andra ord, vi har alla blivit drabbade av en slags tränarpsykos. Och det är det något vi juvefans inte är vana vid så är det just frågan om en ny tränare, för det är en sak som inte är speciellt vanligt i vår juvevärld, så när det då inträffar så känner vi oss kanske lite vilsna.

Men utöver allt detta, som man i sig kan begripa, så finner jag det dock mindre förståeligt, all den uppståndelse runt nyheten som nyhetsbyrån AGI kom ut med häromdagen (se tidigare artikel) och som i princip angav Guardiola klar för Juventus.

Ärligt talat, att den spanske tränaren gör att det vattnas i munnen och får hjärtat att banka extra bland fansen till Juventus är väl ok, men att man blir utom sig bara för detta motiv är ganska så överdrivet.

För kom ihåg att Guardiola, efter att han lämnat Barcelona, det STARKA Barcelona, den för några år sedan med spelare som Iniesta, Xavi, Messi, Puyol…ja, han har efter det INTE längre klarat av att vara så avgörande i Europa som förr och detta trots att han tränat Bayern München och nu Manchester City sen tre säsonger. Om man tar fram förstoringsglaset så märker man till och med att självaste Allegri gjort bättre ifrån sig än honom (eller någon annan för den delen)…say no more.

Den här tjänar mer än 20 miljoner euro om året men är för det ändå ingen som helst garanti vad det gäller viktiga resultat och det får en att ställa sig frågan,…är det värt det hela?
Ja kanske, om diskussionen bara handlar om ett bra spel, en sak som många antijuventini så ofta kritiserat oss för (även många av oss själva), de samma som sade att vi absolut behöver en som Guardiola i Juve bara för att nu se dem ta tillbaka allt det de tidigare sagt, för bara hypotesen om en Guardiola i Juventus har gjort honom till en tränare för halva Italien.

Samma sak med Ronaldo, hjälte och super mega mästare för alla antijuventini, sett till de tillfredsställer som han skänkte dem, så pass att hans foto fanns att finna på varje slags forum på det sociala nätverket, där man hyllade honom för att han ensam sänkt Juve i Champions. Men det försvann ju lika snabbt som det dök upp, för nu busvisslar och hånar man honom på varje jäkla stadion i Italien.

Vart var jag? Jo…är det verkligen värt att lägga ner så mycket pengar för bara en tränare? Att tro att man hemma hos Juve tror att det bara beror på tränaren att man inte vinner Champions eller som för de andra klubbarna som ger tränaren skulden för deras egen misslyckade säsong? Om det vore så måste vi förstå att denna operation med Guardiola i stort sett inte har med själva sporten att göra utan det handlar mer om en kommersiell operation.

Ett exempel…många ansåg att man tog hem Cristiano Ronaldo förra året mest för att man skulle vinna Champions, men detta var bara en ytlig motivation som vissa ville ge men i verkligheten så handlade det om en marknadsstrategi, ett varumärke, exporten av märket Juve, synlighet och globalisering, som bara en som CR7 kan röra på, om och omkring honom.

Så för Guardiola vore det samma sak. En klubb, att börja med presidenten, är inte så dumma och vet mycket väl att det INTE räcker med en tränare för att vinna i Europa eller i sitt eget mästerskap, men är ytterst medvetna om att det behövs DEN tränaren för att ha en som CR7 på bänken och att fortsätta den inslagna vägen utanför plan och som gör att Juve kan nå otroliga nivåer såväl vad det gäller synlighet och göra det till en mer aptitretande klubb för sponsorer och andra.

Om Juve med Ronaldo nådde stjärnorna så hade man med Pep nått den yttersta rymden. Det är saker som i sig inte har något med en fotbollsplan att göra, för oss fans så är detta en ny värld, men en ny och viktig värld för att kunna existera. Vad det gäller själva sporten, fotbollen, så tror jag personligen att bianconeri kan göra mycket bra ifrån sig även med en ung, hungrig, ambitiös och fräsch italiensk tränare som Simone Inzaghi

Jag väntar lugnt in klubbens beslut och är säker på att den utvalde tränaren kommer att hålla rätt nivå, att resultaten inte uteblir. Om det blir Guardiola, Inzaghi, Sarri eller Conte så spelar det mindre roll, för skillnaden handlar om vad man gör på plan och inte om vem.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

BESTÄLL DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *