VARFÖR MAN PRATAR OM GUARDIOLA TILL JUVENTUS!

(Dan Mullan/Getty Images)

De senaste dagarna så har det cirkulerat många rykten om Guardiola men ingen med något konkret i sig…och det ända tills just idag.

Sen några dagar så har det inom den italienska och den internationella fotbollen funnits dessa otroliga röster som bara för några veckor verkade vara rena rama fantasier, men som nu har växt till avsevärda dimensioner: Pep Guardiola, förmodligen den mest kapable och berömde tränaren i hela världen har kopplats ihop med Juventus.

Måste först understryka att det inte finns några bekräftelser från några officiella källor, tvärtom, de flesta tidningarna här i Italien (och även utländska) behandlar dessa rykten med ett visst misstroende. Men på samma gång, rykten och röster på spelarmarknaden börjar ju alltid så här, även de som senare visade sig vara sanna och det finns en hel del anledningar för att tro på att ryktet som redan ser Guardiola i Juventus, även i det här fallet kan vara sant, eller att det som minst verkligen existerar förhandlingar.

Den främsta anledningen till att tro på det hela är nyheten som släpptes i morse och som genast spred sig som en löpeld på de sociala nätverken, för första gången kom från en av de absolut viktigaste nyhetsbyråerna i Italien, AGI, som vanligtvis är mycket rigorös och trovärdig med det som de skriver. Och de har skrivit nyheten om att Guardiola skulle vara klar med Juventus med en viss bestämdhet och säkerhet. Att han skulle vara överens med Juve om ett kontrakt på 4 år och med en lön på 24 miljoner euro om året.

Gazzetta dello Sport och Sky Sport, de två viktigaste sportsidorna i Italien fortsätter med att anse det med Guardiola en mycket en mycket osannolik hypotes och föredrar andra namn: men en liknande sak hände förra året, det med Cristiano Ronaldo, som tog alla med överraskning, samma tidningar som idag är skeptiska till ryktet om Guardiola.

De senaste två dagarna så har Juves aktier på börsen börjat röra på sig och ökade kraftigt, från 1,19 Euro efter eliminationen i Champions till dagens 1,50 Euro och det är mycket möjligt att ryktena om Guardiola har inverkat på detta för i vanliga fall så står de stilla ända tills det hänt något eller att det kommer att hända något viktigt.

Just nu så tränar Guardiola Manchester City, laget som nyss för andra gången i rad vunnit mästerskapet (en sak som inte händer så ofta i Premier), ett lag som är bland de starkaste i Europa och som skapades, med enorma investeringar, och det ofta med Guardiola som tryckte på.

Juventus å andra sidan, efter sin åttonde Scudetton i rad och den sedvanliga eliminationen i Champions, avskedade sin tränare Allegri förra veckan, en av de som vunnit mest i bianconeris långa historia men vars cykel i Juventus nått sitt slut och det på ett naturellt sätt.

Guardiola är en av de mest vinnande tränarna inom den moderna fotbollen idag, och är framför allt ansedd som en av de mest raffinerade teoretikerna som finns och sen alltid en av de största innovatörerna inom sporten.

Hans eventuella ankomst till Juventus vore en händelse helt jämförbart med den med Ronaldo förra sommaren och som samtidigt bekräftar klubbens projekt att göra laget till en av de absolut första i hela världen inom fotbollen.

Guardiola har ju ett år kvar (med sitt kontrakt) med City och för bara en vecka sedan så förnekade han på ett ganska så bestämt sätt, på frågan från en journalist, att han skulle gå till Juventus, detta under en presskonferens. Men i verkligheten så har man i flera veckor pratat och skrivit om den här möjligheten, speciellt nu när City kan utebli från spel i nästa upplaga av Champions.

Den som var först ut med nyheterna om Guardiola till Juve var ju journalisten från Turin, Luca Momblano, en som står Juventus mycket nära och när han säger att han är säker på sin sak så menar han alltid det. Han var ju den som först sade att Ronaldo skulle komma till Juve och att Allegri skulle lämna, bara för att nämna några av hans senaste ”bedrifter”. Han nämnde Guardiola redan i början av april och sen dess så har detta rykte cirkulerat utan att finna några bekräftelser…ända tills morgonens nyhet från AGI.

Gazzetta, Sky Sport och andra fortsätter att peka ut andra namn som Sarri, Inzaghi, Pochettino, Conte och till och med Mourinho. Vissa är dock redan uteslutna, som Conte som går till Inter medan de andra som i början var heta namn nu inte längre är lika så heta.

Att sen Juventus plötsligt bestämt sig för att ”reservera” Stadium just den 14 juni för ett kommersiellt event får ju en att tro på att något är i görningen.
Men som Nedved sade nyligen: ”Bara den som lever får se…”

Fino Alla Fine!

/Lorenzo

BESTÄLL DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0