JUVENTUS-ATALANTA 1-1

JUVENTUS-ATALANTA 1-1
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

 

En härlig fest, en mycket känslosam sådan med många emotioner som kondenserar åtta år av segrar och förhoppningarna att dessa succéer inte är slutet på en cykel men början på en ny.
Det var en kväll där fansen gav sin rättmätiga hyllning åt både Massimiliano Allegri och Andrea Barzagli.

Fina gäster på festen igår!!

NOLL – som den rädslan över att Juventus inte skulle göra allvar i en match som denna mot Atalanta. Många var ju oroliga att man inte skulle göra det (de flesta fansen till både Inter och Milan följde mycket noggrant varje steg man tog). Juve var inte cyniska men kämpade från början till slutet av matchen där man till och med var nära att vinna den.

ETT – som insläppta och gjorda mål. Bianconeri spelade som vanligt en match där man blandade mellan bra och dåligt spel och det saknades som vanligt en rytm i det hela. Men många hade nog tankarna på annat håll och det kan man ju förstå i en kväll som denna.

TVÅ – som säsongens två titlar, ett bra år trots allt, kunde varit bättre (Champions) men som man säger i Italien: ”Chi si accontenta gode”, som betyder att den som nöjer sig med mindre njuter mer. Synd bara att laget skulle hamna i en oförklarlig formsvacka just när det gällde och alla skadorna gjorde säkert den perioden ännu svårare.

TRE – eller ska man skriva tredje, som platsen Atalanta har i serien. Nerazzurri har gjort en jättestor säsong, kanske den bästa i deras historia och om de tar en plats i Champions på Inters eller Milans bekostnad, så har de verkligen skrivit historia.

FYRA – som kandidaterna till tränarposten. Namn på både mindre och större tränare florerar vilt…men en sak är säkert. Att finna någon bättre än Allegri blir inte alls lätt men jag litar på ledningens omdöme, som alltid.

FEM – som de Scudetton som Massimiliano Allegri har vunnit. Nedved har alldeles rätt när han säger att allt det man gjort dessa år kommer att bli svårt att repetera för detta är något extraordinärt och unikt i Juventus långa historia.

SEX – till Cristiano Ronaldos prestation, han missade på ett otroligt sätt ett givet mål. Han vill så gärna men….Att gå om Quagliarella, som ju leder skytteligan, är i stort sett omöjligt och bara en doppietta igår hade gjort att han hade haft ett bra utgångsläge inför säsongens sista match och den just mot Quagliarellas lag, Sampdoria.

SJU – till Cuadrado, han stod genast för en fin assist till Ronaldo (som missade), han kämpade och gav allt han hade, en av de bästa av bianconeri. I Atalanta gillade jag både Zapata och Ilicic som såg till att Juves försvar inte somnade, men Ilicic gjorde ett fundamentalt mål för Atalanta.

ÅTTA – som Andrea Barzaglis Scudetto, helt galet när man tänker efter. Nu återstår det bara Chiellini som redan nu kan drömma om den nionde Scudetton i rad, även det helt otroligt om det blir av.

NIO – till Mandzukic. Hans mål är ju ett emblem för en spelare som alltid tror på det. Än en gång gör han ett fundamentalt mål och det på ett alldeles underbart sätt. Han kommer säkert att vara med nästa säsong men tror dock att han då kommer att få en mindre roll, en slags part-time, för det är numera omöjligt att krama ur så mycket av den här spelaren som inte längre är en ungdom. Men jag älskar honom och han förblir fundamental för gruppen.

TIO – till Massimiliano Allegri och Andrea Barzagli, segrarna tillhör ju hela gruppen men festen igår var helt och hållet deras. De grät, de kramade om varandra, de blev märkbart rörda och gjorde att alla vi andra också blev det. Ingen av de närvarande på Stadium igår riktade någon kritik, inga negativa kommentarer, tvärtom, bara en enorm entusiasm och denna vilja att festa, och det med all rätt.Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation ELLER att du gör en beställning i vår lilla webbutik, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *