ANDREA AGNELLI, ETT NAMN EN GARANTI!

Andrea Agnelli: ett namn en garanti, för honom är Juventus en passion, en kärlek och som på alla sätt och vis verkligen representerar vad vi kallar ”lo stile Juve”, men vem är han egentligen? Låt oss ta en närmare titt…

Från generation till generation…

Andrea Agnelli föddes i Turin 1975, son till Umberto Agnelli och hans andra fru, Allegra Caracciolo. Han har en syster, Anna, och förlorade sin älskade halvbror, Giovannino när han bara var 22 år och som led av det på ett mycket hårt sätt. Han har studerat på St. Clare’s International College i Oxford och på Università Bocconi i Milano.

Hans historia är en historia om en mycket företagsam företagare, etablerad ledare inom den italienska sporten, president för Juventus Football Club och European Club Association sen 2017.

Andrea Agnelli är en av de rikaste männen i Italien. Det är omöjligt att exakt veta hur stor hans förmögenhet uppgår till men enligt en publicerad undersökning för några år sedan så omsätter hans egna företag mer än 7 miljarder euro om året.

Men inte bara det. Forbes 2015 satte honom bland en av de 300 rikaste männen i Schweiz. Presidenten för Juventus bodde några år i Schweiz när han för en tid arbetade för Philip Morris International även om han nu inte längre bor kvar i Lausanne. Men den ekonomiska tidningen har beräknat att hans personliga förmögenhet uppgår till ca 1,7 miljarder euro.

Andrea här tillsammans med sin före detta fru, Emma Winter

I det privata livet så finner man äktenskapet med Emma Winter, hans fru sen 2006 och mamman till hans två första barn, Baya och Giacomo. Efter skilsmässan 2015 så frekventerade han den turkiska fotomodellen Deniz Akalin, som 2017 skänkte honom deras första barn ihop och 2018 så föddes deras andra barn. Så han är pappa till hela 4 barn.

Hans pappa Umberto berättade en gång att det inom familjen var tillåtet att komma försent en kvart till den gemensamma middagen men inte mer än 20 minuter: ”Andrea dök alltid upp den 21:e minuten. Min son är inte antipatisk i sig men är det för att han valt att vara det. Det var hans sätt att redan då visa att det var han som bestämde.”

Andrea, Lapo och John

Enligt många så började hans friktion med kusinerna, John och Lapo Elkann när Umberto Agnelli fortfarande var i livet och många påstår att än idag så är inte relationen den allra bästa, man står ut med varandra, men inte mer än så.

Andrea Agnelli är en mycket hängiven tifoso till Juventus, precis som traditionen kräver. I maj 2012 så vann han sitt allra första mästerskap som president för Juventus och i augusti samma år även Supercoppa Italiana.

Andrea Agnelli är den ende mannen som idag bär på efternamnet Agnelli de senaste två generationerna, och det på fler än 150 arvingar….

Andrea Agnelli, presidenten för Juventus, under tävlingen BMW Golf Open d’Italia, på Royal Park I Roveri i Fiano, 2012

Förutom fotbollen så har Andrea en annan stor passion och det är golf. När han får lite tid över så spelar han gärna en runda och det gärna på sin egen golfbana, Royal Park I Roveri, och det ofta i sällskap med Pavel Nedved, hans vice, en annan inbiten golfspelare (Pavel som egentligen inte ville komma till Turin sade till slut ja efter det att Moggi visat honom Agnellis privata golfbana och det var det som till slut gjorde att han valde Juventus).

Få vet att Andrea Agnelli är grundaren till det mycket kända och uppskattade bokförlaget i Italien; ADD Editore.

Han är den mest vinnande Agnelli i Juventus historia.

Andrea Agnelli, uno di noi!
❤🦓

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

BESTÄLL DIN TRÖJA REDAN IDAG!

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *